Societat

TGUE

La justícia europea eximeix Frontex de responsabilitat en les expulsions de refugiats sirians a Turquia

El TGUE rebutja que l’agència europea hagi d’indemnitzar-los

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha desestimat aquest dimecres que la guàrdia europea de fronteres i costes (Frontex) hagi d’indemnitzar diversos refugiats sirians que van ser deportats de Grècia a Turquia en una operació que va comptar amb el suport tècnic de l’agència europea i que es va dur a terme tot i que els retornats van expressar la seva voluntat de demanar protecció internacional en territori hel·lè.

La justícia europea, explica l’agència Efe considera que l’agència es limita a oferir suport tècnic i operatiu als estats membre en les operacions de retorn i que són aquests els que prenen les decisions. En conseqüència, el TGUE estableix que Frontex no pot ser considerada responsable de possibles danys i perjudicis relacionats amb les devolucions de migrants perquè no és competent per avaluar el fonament de les decisions de retorn ni les sol·licituds de protecció internacional.

Els jutges del tribunal amb seu a Luxemburg rebutgen així el recurs presentat per diversos refugiats sirians contra l’agència que reclamaven indemnitzacions per danys materials (96.000 euros) i morals (40.000) per haver estat enviats a Turquia un cop havien arribat ja a Grècia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.