Política

López Miras (PP), reelegit president de Múrcia amb el suport de Vox

L’elecció ha estat possible gràcies a un acord d’investidura que preveu l’entrada al govern de la formació d’extrema dreta

El candidat del PP Fernando López Miras ha estat reelegit aquest dijous president de Múrcia gràcies al suport de Vox, en una votació in extremis, al límit de la repetició electoral –el temps per a la formació de govern expirava aquest divendres–. López Miras ha obtingut la confiança de la cambra per trenta vots a favor i quinze en contra i cap abstenció. Als vint-i-un del seu partit, ha sumat els nou de la formació d’extrema dreta, superant així la majoria necessària fixada en 23 vots.

Amb la investidura de López Miras com a president de Múrcia, queden formats tots els governs on van celebrar-se eleccions el 28 de maig passat.

Han calgut, però més de tres mesos de negociacions amb la formació d’extrema dreta i dos debats d’investidura, el primer dels quals, el juliol passat, va ser fallit. Durant tot aquest temps López Miras havia expressat la seva voluntat de governar en solitari i Vox també s’havia mostrat ferma en no facilitar-li la investidura si no entrava a l’executiu. Amb el temps pressionant, el PP va cedir i la setmana passada van anunciar un acord pel qual el partit ultra aconsegueix dues conselleries, la de Foment i la Seguretat, Interior i Emergències, aquesta última amb rang de vicepresidència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.