Economia

banc central europeu

El BCE apuja els tipus un altre quart de punt fins al 4,5%

La institució manté el cicle d’austeritat monetària més agressiu de la seva història per lluitar contra la inflació tot i el risc de recessió a Europa

El Banc Central Europeu (BCE) ha tornat aquest dijous a apujar un quart de punt els tipus d’interès i els ha situat en un 4,5%, un màxim de 2001, informa l’agència Efe. L’entitat presidida per Christine Lagarde continua així amb el cicle d’austeritat monetària més agressiu de la seva història per lluitar contra la inflació tot i el risc de recessió a Europa. Es tracta del quart increment seguit d’aquesta magnitud i el desè consecutiu des que el juliol del 2022 va començar a encarir el preu del diner.

A diferència de les anteriors ocasions, l’entitat ha donat a entendre aquest dijous que amb aquest nou increment tanca el cicle de pujades. Insisteix que l’objectiu és lluitar contra la inflació, que continua –diu– sent encara molt elevada i que es mantindrà en guàrdia, però reconeix que ha dut els tipus d’interès fins a un nivell prou alt i que podria ser suficient. Una possible pausa en aquest agressiu cicle de pujades que podria estar relacionat amb la situació econòmica. I és que el BCE ha admès aquest dijous decisió que l’enduriment del crèdit està frenant l’activitat. Informa l’agència Efe que l’entitat que presideix Lagarde ha revisat dues dècimes a la baixa, al 0,7%, el creixement econòmic previst per a la zona euro pel 2023, mentre que ha augmentat dues dècimes –fins al 5,6%–la seva estimació d’inflació mitjana per aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.