Política

El TC admet a tràmit el recurs del Parlament contra la llei espanyola d’habitatge

El PP, Balears, Madrid i Andalusia també l’havien recorregut

Els recursos al·leguen que envaeix competències autonòmiques i locals i que pot vulnerar el dret a la propietat

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat contra la llei espanyola de l’habitatge promogut pel Parlament de Catalunya. La norma també havia estat recorreguda pel grup del PP al Congrés de Diputats i els governs d’Andalusia, Madrid i Balears, tal com informa l’ACN.

Els recursos impugnen nombrosos articles de la norma, així com la disposició addicional tercera, la disposició transitòria primera i diversos apartats de la disposició final primera. A les demandes d’inconstitucionalitat també s’al·lega que la llei recorreguda podria ser contrària al règim de distribució de competències autonòmiques en matèria d’ordenació del territori, urbanisme i habitatge.

Per la seva banda, el recurs d’inconstitucionalitat del PP també planteja la possible vulneració del dret a la propietat, a la tutela judicial efectiva i a l’autonomia local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.