Successos

Països baixos

Detenen un home a Rotterdam després de dos tirotejos amb tres morts, entre ells una nena de 14 anys

Un dels atacs ha tingut lloc en un centre hospitalari

Un estudiant de 32 anys de la universitat mèdica Erasmus, a la ciutat holandesa de Rotterdam, ha estat detingut aquest dijous a la tarda després de dos tirotejos que han causat tres morts, entre ells una nena de 14 anys, segons ha explicat la policia local.

El cos de seguretat acusa l’individu d’haver perpetrat el primer tiroteig a l’edifici on resideix, on ha mort una dona de 39 anys i ha ferit la seva filla de 14, que hores més tard també ha mort. Després ha calat foc al pis on han passat els fets i s’ha adreçat a l’hospital universitari on cursava estudis. Allà ha entrat a una classe i ha disparat contra un professor de 46 anys, que també ha mort.

El sospitós ha estat detingut a prop de l’hospital. En el moment de la seva detenció, portava una arma de foc en la butxaca i una armilla antibales.

L’home tenia antecedents i una condemna per crueltat animal i les autoritats creuen que va actuar només, segons van explicar les autoritats policials i judicials neerlandeses en una roda de premsa recollida pels mitjans locals.

S’investiguen ara els motius dels tirotejos.

Els equips policials van registrar l’hospital, que va ser evacuat, i van instar la ciutadania evitar anar al centre mèdic, on l’incendi ja està sota control i s’està oferint assistència psicològica als presents.

La policia està duent a terme una “meticulosa” recerca i interrogant al sospitós, qui està cooperant amb la recerca i compareixerà demà per primera vegada davant un magistrat, segons va explicar el fiscal Hugo Hillenaar.

El ministre en funcions de Sanitat, Ernst Kuipers, va manifestar poc després de conèixer-se el succés estar seguint la situació molt de prop i va expressar la seva “empatia” amb les víctimes.

Abans d’assumir el càrrec de ministre en 2021, Kuipers va ser president de la junta directiva de l’hospital de Rotterdam.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.