Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

L’OTAN demana a Israel una resposta proporcionada i evitar la mort de civils

El ministre de Defensa israelià va anunciar dimarts “una ofensiva total” contra la Franja de Gaza

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha assegurat aquest dimecres que Israel té “dret a defensar-se” de l’atac del moviment islamista palestí Hamàs, però ha demanat que la seva resposta sigui “proporcionada” i faci el possible per evitar la mort de civils.

“Israel té dret a defensar-se i ha sofert horribles atacs terroristes durant el cap de setmana, amb molts civils morts. Israel té dret a defensar-se d’aquesta mena d’atacs”, ha indicat Stoltenberg en una roda de premsa al final de la primera jornada d’una reunió de ministres aliats de Defensa.

“També espero que, per descomptat, quan vegem respostes israelianes, siguin proporcionades i és important que, mentre continuï aquest conflicte, fem tot el possible per a evitar la pèrdua de vides de civils innocents”, ha puntualitzat el polític noruec, preguntat per si creia que Israel, soci de l’OTAN, té dret a llançar una ofensiva terrestre sobre Gaza.

Després de cinc dies d’enfrontaments, la guerra entre Israel i Hamàs ja ha provocat més de 1.200 morts i 2.900 ferits a Israel i 950 morts i 5.000 ferits a Gaza des de l’atac llançat pel moviment islamista el passat cap de setmana.

Yoav Gallant, ministre de Defensa israelià, va anunciar dimarts que Israel llançarà “una ofensiva total” contra la Franja de Gaza, que va assegurar que canviarà totalment la situació sobre el terreny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.