Economia

euro zona

L’atur a la zona euro creix una dècima i se situa en el 6,5% al setembre

L’Estat espanyol és el país que registra la taxa més alta

La taxa de desocupació a la zona euro durant el mes de setembre va créixer una dècima respecte a l’agost, situant-se en el 6,5%. Segons les dades publicades aquest divendres per l’Eurostat i recollides per l’ACN, l’espai de la moneda única europea va tancar el novè mes de l’any amb poc més d’onze milions de persones desocupades, 69.000 més en comparació a l’agost.

La nova xifra suposa allunyar-se del mínim registrat el juny passat, quan el nombre d’aturats a la zona euro es va situar al voltant dels 10,8 milions.

Pel que fa a països, l’Estat espanyol va ser el que va registrar la taxa més alta al setembre, un 12 % i una dècima més que a l’agost, seguit de Grècia, amb un 10% i sis dècimes més que el mes anterior, sent aquests els dos únics països amb una taxa de dos dígits.

Pel que fa a la desocupació juvenil –entre els menors de 25 anys–, aquesta també va registrar un repunt d’una dècima, passant del 13,9% a l’agost al 14% al setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.