Empreses

Ramon Manubens

director de negoci agrari

“El suport de Banc Sabadell al sector agrícola és absolut, parlem en agro”

Prestem servei al sector primari a través de més de tres-centes oficines Agro repartides arreu
La digitalització és una eina fonamental per a la modernització del sector productor i tota la cadena alimentària
Els préstecs i les línies de finançament han estat pensades des de l’especialització i la proximitat

Al Vallès Occidental, tot i tenir un perfil industrial, històricament les activitats agrícoles hi han estat importants.

El Vallès Occidental és una comarca amb un 80% de la superfície com a zona no urbanitzable, i amb llarga tradició de conreus. Sobretot de vinya, però també horticultura i una gran varietat d’espècies locals. Hi abunden les explotacions agrícoles de petita dimensió. Un total de 6.000 ha i 316 explotacions agràries on predomina els cultius de secà, que es dediquen sobretot als cereals i als farratges.

Quines solucions ofereix Banc Sabadell al sector agrícola vallesà per fer la seva agricultura més sostenible?

Banc Sabadell ofereix solucions intel·ligents, pensades des de l’especialització i la proximitat, apostant fermament per la transformació ecològica i sostenible del sector agrícola, i per això oferta solucions dissenyades per facilitar el finançament de tots els seus projectes per adquirir, modernitzar o ampliar explotacions agrícoles, renovació de maquinària, instal·lacions o tecnologia.

Quines solucions podríem destacar?

Per exemple, el préstec FLEXI Agro, un préstec per al dia a dia, amb total flexibilitat de pagament. Amb aquest préstec es pot anticipar la PAC i altres ajudes, la prima d’AgroSeguro o simplement pagar les despeses de la campanya. El préstec Plantacions està dissenyat per a aquells agricultors que necessiten finançar la plantació d’arbres/cultius (fruiters, oliveres, vinyes, ametllers, etc.) que triguen diversos anys a començar a donar fruits i que exigeixen una inversió inicial elevada. Així mateix, hi ha línies de finançament oficial ICO, MAPA i SAECA, amb la finalitat de donar resposta a qualsevol tipus de necessitats de finançament i de liquiditat, per impulsar i donar suport a les inversions de les empreses.

Quan neix Sabadell Segment Agrari?

Sabadell Segment Agrari va néixer l’any 2014. Des d’aleshores, ha aconseguit convertir-se en un referent financer en el sector productor primari, al qual presta servei a través de més de tres-centes oficines Agro repartides per tot el territori nacional i amb gestors altament especialitzats en aquest sector. A més, disposa d’unitat específica en serveis centrals, enfocada a donar la millor resposta a les necessitats més habituals d’aquest col·lectiu. Cal remarcar l’acompanyament absolut que Banc Sabadell fa amb el sector agrari, l’esforç que hem fet per aprendre a parlar en agro, per entendre el sector, de manera que estem encantats de donar resposta a tots els nostres clients, independentment de les demandes que ens facin i del subsector del qual estem parlant.

Com cal modernitzar el sector?

Banc Sabadell Segment Agrari es reafirma a l’hora de dir que la digitalització és una eina fonamental per a la modernització d’aquest sector. És de ciència certa que l’aplicació de tecnologies avançades –com l’agricultura de precisió, la gestió de dades, l’automatització i la intel·ligència artificial– poden ajudar el sector productor i tota la cadena agroalimentària a millorar l’eficiència dels seus processos i a reduir l’impacte ambiental, i per això disposa de diversos acords i convenis amb diferents empreses de referència dels àmbits del big data i la digitalització. A través d’aquests, ofereix facilitats d’accés al finançament per tal que la transformació de les explotacions tradicionals en explotacions ecològiques i sostenibles sigui possible.

A quins altres reptes de futur s’enfronta l’agricultor?

Banc Sabadell Segment Agrari també està compromès a donar facilitats i solucions als reptes a què s’enfronta el sector agrícola davant el canvi climàtic, per tal de potenciar una agricultura més eficient i ajudar els professionals a aconseguir un millor rendiment en les seves explotacions, consumint menys recursos, en línia amb els objectius de la nova PAC 2023-2027. Un altre camp d’acció prioritària que està duent a terme actualment Banc Sabadell Segment Agrari és la posada en marxa de sistemes d’economia circular, que ajudin a la sostenibilitat del sector agroalimentari. La transició cap a aquest tipus d’economia pot ajudar a reduir el rebuig d’aliments, disminuir l’impacte ambiental i millorar de forma notable la rendibilitat de les explotacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.