Economia

Hospitalet

El futur pavelló Gran Via de Fira de Barcelona acabarà el 2026

La construcció del nou pavelló Hall Zero, al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, a l’Hospitalet de Llobregat, ampliarà la superfície d’exposició un 25% i estarà a punt a finals del 2026. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va encapçalar ahir l’acte institucional de col·locació de la primera pedra d’una obra que suposarà una inversió de 323 milions d’euros. Aragonès va posar en relleu que l’ampliació del recinte és “el preludi” de l’arribada a Barcelona de nous congressos d’abast mundial. Un cop enllestit el nou pavelló, el congrés de tecnologia mòbil MWC podria disposar d’aquest espai a partir de l’edició del 2027.

Els consellers de la Generalitat Natàlia Mas i Roger Torrent, així com el director executiu de la fira audiovisual Integrated Systems Europe (ISE), Mike Blackman, també van assistir a l’acte.

Amb aquesta ampliació, Fira de Barcelona reforça la seva posició en l’elit mundial del sector i aconsegueix una dimensió necessària per competir amb els principals recintes firals europeus. El futur pavelló, que tindrà dues plantes on es repartirà la superfície expositiva, disposarà també d’una torre annexa de 24.000 metres quadrats per a oficines i serveis, que seran majoritàriament propietat de la Generalitat, encara que també hi haurà espais per donar suport a les activitats econòmiques derivades de l’activitat firal. El nou espai, situat on hi havia l’edifici de Porcelanosa i que estarà connectat amb el recinte actual mitjançant un pas elevat, sumarà 60.000 metres quadrats de superfície, i creixerà dels 240.000 metres quadrats actuals fins als 300.000 metres quadrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.