Política

navarra

EH Bildu i el PSN pacten una moció de censura que traurà l’alcaldia de Pamplona a UPN

El candidat a liderar l’alternativa és el portaveu de la coalició sobiranista, Joseba Asirón , que ja va ocupar el càrrec entre el 2015 i el 2019

El mandat UPN al capdavant de l’alcaldia de Pamplona té els dies comptats. I és que el que no va ser possible el 17 juny passat quan es va constituir la nova corporació municipal, ho és ara. EH Bildu i el PSN han pactat una moció de censura que posarà fi al govern en minoria de Cristina Ibarrola, d’UPN, i entregarà l’alcaldia al regidor de la coalició sobiranista Joseba Asirón, que ja va ser alcalde de la capital navarresa en la legislatura del 2015 al 2019.

La moció, que serà signada aquest dimecres d’acord amb els mitjans locals, es debatrà el pròxim 28 de desembre a les 12 del migdia i comptarà amb el suport també de Geroa Bai i Contigo Zurekin, que s’han sumat al pacte. La majoria de setze vots dels regidors d’aquestes quatre formacions (EH Bildu vuit; el PSN, cinc; Geroa Bai, dos i Contigo Zurekin, 1) deixen la dreta fora de tota equació política a Pamplona, ja que només en suma onze, els nou d’UPN i el dos del PP.

Les negociacions entre totes dues informacions van començar el setembre passat i es van accelerar després de la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. El canvi de to dels socialistes ja es va començar a observar el 6 d’octubre passat quan l’alcalde de Tafalla, Xabier Alkuaz (EH Bildu), va ser elegit president de la Federació de Municipis i Consell de Navarra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.