Economia

banc central europeu

El BCE segueix els passos de la Fed i manté els tipus intactes

L’autoritat monetària europea opta per deixar-los en el 4,5%, el nivell més alt des del 2001

La institució ja va decidir congelar les taxes l’octubre passat

El Banc Central Europeu (BCE) tampoc tocarà els tipus d’interès. L’autoritat monetària europea ha anunciat aquest dijous que manté els tipus en el 4,5%, el seu nivell més alt des del 2001, segons el comunicat difós per la institució presidida per Christine Lagarde. El BCE ha decidit mantenir congelat el preu dels diners després que les últimes dades publicades per l’Eurostat hagin situat la inflació en el 2,4% al novembre, prop de l’objectiu del 2% que persegueix l’entitat. L’autoritat monetària europea ja va decidir congelar els tipus l’octubre passat, després de deu mesos d’alces consecutives.

A banda de la pausa sobre el tipus d’interès bàsic, la resta de tipus que controla el BCE tampoc han patit variacions. Així, el tipus per als préstecs immediats queda fixat en el 4,75%, mentre que el tipus que s’aplica a les entitats per dipositar diners al banc central es manté en el 4%.

Estratègies compartides

La decisió del BCE va en la mateixa línia que les adoptades per la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units i el Banc d’Anglaterra. En el cas del banc central nord-americà, va anunciar aquest dimecres que mantenia els tipus en una forquilla d’entre el 5,25% i el 5,5%. La Fed, a més, va afegir un nou matís. Va dir que els tipus havien tocat fons i va apostar per almenys tres baixades al llarg del 2024.

Pel que fa al banc central del Regne Unit, els tipus d’interès continuen en el 5,25%. La decisió arriba després que la inflació al país hagi baixat del 6,7% el setembre al 4,6% a l’octubre. Malgrat la rebaixa, el preu dels diners al Regne Unit es manté en màxims que no es veien des de l’abril de 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.