Política

Itàlia

El parlament italià aprova ‘in extremis’ el segon pressupost de Meloni

El parlament italià ha aprovat aquest divendres, de manera definitiva, el pressupost d’aquest 2024 del govern de Giorgia Meloni, amb una despesa de 24.000 milions d’euros, dos dies abans de la data límit de cap d’any.

Els comptes, aprovats al Senat el passat 22 de desembre, han rebut aquest divendres 200 vots a favor i 122 en contra, quedant aprovats definitivament. Es preveu una despesa d’uns 24.000 milions i s’elevarà el dèficit en un 4,3%. Aquest objectiu passa per abaratir la càrrega impositiva dels treballadors, rebaixar la falca fiscal a les nòmines inferiors als 35.000 euros i reformar l’impost sobre la renta de les persones físiques (IRPF), passant de quatre a tres trams per a beneficiar les rentes més baixes. A banda, es destinaran 7.000 milions a la renovació de l’administració pública i uns 3.000 a la Sanitat, amb l’objectiu de reduir les llistes d’espera. La cap de l’oposició i secretària del Partit Demòcrata, Elly Schlein, ha definit el pressupost com “una llista de propines vergonyosa que fa mal al país i suposa un cop letal als serveis públics”. Sosté, també, que no s’ajuda als més dèbils ni als que viuen en situació precària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.