Societat

Societat

Francesc Carola, excap dels GRAE i dels bombers voluntaris de Camprodon

Conegut per ser el bomber que va coordinar l’operatiu de la tragèdia del Balandrau, també havia rebut la medalla de la Vila de Camprodon en distinció ciutadana

L’Ajuntament de Camprodon ha decretat dos dies de dol oficial per la mort, ahir, a l’edat de 73 anys, del bomber voluntari Francesc Carola Pulí, Siscu. Un home molt vinculat al món de la muntanya, sempre disposat a ajudar i molt apreciat pels veïns, segons ha remarcat el mateix Ajuntament,

Nascut a Camprodon, quan encara era menor d’edat ja va començar a col·laborar amb la Creu Roja de muntanya. Més tard, es va involucrar com a bomber voluntari i va esdevenir el cap del parc de Camprodon. Durant 47 anys de servei, va dur a terme més de 800 rescats. També va ser un dels impulsors del nou parc de bombers de Camprodon i va fer de punt d’enllaç entre els cossos de bombers d’ambdós costats de la frontera.

L’any 2021, l’escriptor Ivan Pulido li va dedicar el llibre Afirmatiu Siscu, un èxit de vendes en què s’expliquen els diferents rescats que va fer durant aquesta llarga trajectòria. De tots, el més recordat va ser el de la tragèdia del Balandrau (31 de desembre del 2000), en què van morir nou persones a causa de la virulència del torb. Carola recordava, en una entrevista l’any 2022 a El Punt Avui, que es va tractar de l’operació de salvament més gran en alta muntanya fet mai Catalunya i que va marcar un abans i un després en la manera de dur a terme els rescats. En la mateixa entrevista, Carola s’expressava satisfet d’aquests 47 anys de voluntari. Per ell, era pura vocació de servei a la comunitat.

D’altra banda, també va col·laborar amb diverses entitats del poble, com ara el Grup de Muntanya de la Vall de Camprodon i la processó dels Sants Misteris, i l’any 2016, l’Ajuntament li va concedir la medalla de la Vila en la seva modalitat de bronze, en distinció ciutadana.

L’acte de comiat tindrà lloc avui, dilluns, a les 4 de la tarda, a l’església parroquial de Santa Maria de Camprodon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.