Societat

estat francès

Una agricultora mor atropellada en una protesta del sector del camp a Occitània

Un vehicle ha envestit una barricada de bales de palla darrera la qual descansava un grup de manifestants

En el tràgic succés també han resultat ferits dos familiars de la víctima

Una agricultora ha mort atropellada aquest dimarts a primera hora del matí durant una protesta a Occitània, en el marc de les mobilitzacions convocades pels treballadors del camp i que, amb aturades i talls de carreteres reclamen al govern francès avenços per poder millorar les seves condicions laborals.

El sinistre, segons informa la premsa local i l’agència Efe, es va produir al voltant de 3/4 de sis de la matinada al departament d’Arieja, quan un vehicle que es dirigia a Andorra ha entrat en una carretera que estava tallada i ha envestit una barricada de bales de palla, darrere de la qual descansava un grup de manifestants. El vehicle ha atropellat a tres membres d’una família que participava en la mobilització prop de Pàmies, causant la mort d’una dona i ferides al seu marit i una filla de 14 anys.

Els tres ocupants del vehicle han estat detinguts i la fiscalia ha obert una investigació per presumpte homicidi involuntari.

El sector del camp a l’Estat francès va començar a mobilitzar-se dijous passat per reivindicar millors salaris i alertar de les possibles mesures que es negociïn en l’àmbit europeu, com acords comercials amb països tercers, a més de denunciar un excés de burocràcia o les recents restriccions a l’accés a l’aigua pel rec.

Els agricultors francesos no són els únics que s’han mobilitzat, també hi ha grans protestes del sector del camp a Alemanya, on fa dies que surten als carrers amb els seus tractors per protestar contra la retallada de les ajudes al camp aprovada pel govern d’Olaf Scholz. Les protestes dels agricultors han anat creixent a tot Europa en els darrers mesos tot i que les demandes són lleugerament diferents en funció de cada país, tot i que en general sostenen que són els “bocs expiatoris” de les reformes de la transició verda europea i que són els primers a perdre les subvencions en cas d’un forat en el pressupost general d’un país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.