Economia

estat francès

Els pagesos inicien el “setge” de París amb vuit autovies tallades

París es blinda davant l’amenaça dels agricultors de bloquejar per temps indefinit els accessos a la capital francesa

Els pagesos han complert amb l’amenaçada i aquest dilluns han iniciat el “setge” a París amb bloquejos en alguns dels grans eixos d’accés a la capital francesa en protesta contra l’augment de la precarietat en el sector i l’increment d’impostos. Els agricultors consideren insuficients les concessions fetes fins ara pel govern d’Emmanuel Macron i reclamen una resposta global a totes les seves demandes i no una a una com ha està fent fins ara.

En concordança amb el que havien anunciat els principals sindicats agrícoles de l’Estat francès i segons informa el diari local Le Figaro, a les dues de la tarda 800 tractors han començat a prendre posicions al voltant de París amb l’objectiu de bloquejar els accessos a la ciutat. Algunes autopistes en direcció París estan ja tallades.

A la capital francesa, el govern de Macron ha desplegat 15.000 agents per evitar que els pagesos entrin a la capital amb els seus tractors i col·lapsin la ciutat, els aeroports de la capital i a la ciutat de Rungis, on hi ha el mercat de majoristes més gran del món per comprar productes frescos. Juntament amb el que els pagesos anomenen “setge” de París, hi ha protestes en quaranta punts més de tot el territori, informa Le Figaro, que explica també que activistes de Greenpeace han desplegat una pancarta en suport als pagesos en el pont la Concorde de la capital francesa.

Alhora que els pagesos de l’Estat francès sortien a les carreteres amb els seus tractors, els agricultors de la veïna Bèlgica iniciaven una setmana de protestes. Els pagesos han bloquejat el trànsit en diverses autopistes amb diverses marxes lentes de tractors i talls en les carreteres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.