Societat

Estat Francès

L’Assemblea Nacional aprova incloure el dret a l’avortament a la Constitució

L’Assemblea Nacional francesa ha aprovat aquest dimarts la inclusió a la Constitució del dret a l’avortament.

La modificació impulsada pel govern del president Emmanuel Macron ha estat aprovada per 493 vots a favor i trenta en contra. Els diputats han validat que l’article 34 de la carta magna reculli la “llibertat garantida” de les dones a recórrer a una interrupció voluntària de l’embaràs.

Si els senadors ratifiquen el canvi, la Constitució francesa serà l’única vigent al món que protegeixi aquest dret. Només hi ha un precedent històric de la inclusió a l’avortament en un text fonamental, a la Constitució de 1974 de la desapareguda Iugoslàvia.

La mesura busca protegir les dones d’un eventual retrocés mitjançant una llei ordinària per una majoria reaccionària en el futur. La majoria de països ha coincidit que actualment el dret a l’avortament no està en qüestió al país, però sí que s’han vist retrocessos clars en altres països, com Estats Units, Polònia o Hongria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.