Economia

Brussel·les treballa en una proposta per reduir la càrrega administrativa dels pagesos

La Comissió Europea i el Consell Europeu presentaran les mesures abans de la propera trobada dels ministres d’Agricultura dels vint-i-set

La presidenta de l’executiu comunitari, Ursula von der Leyen, i els primers ministres de Bèlgica, Alexander de Croo, i els Països Baixos, Mark Rutte, es reuneixen amb els representants del sector

La presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, ha anunciat aquest dijous que l’executiu comunitari i la presidència belga del Consell de la UE treballen en una proposta per reduir la càrrega administrativa als agricultors. Von der Leyen ha assegurat que presentaran les mesures abans de la pròxima reunió de ministres d’Agricultura, el proper 26 de febrer.

Von der Leyen ha assegurat que és “sensible” a les preocupacions dels pagesos europeus i ha advocat per abordar els “reptes immediats” que afronta el sector agrari. La política alemanya ha destacat que “els agricultors tenen un rol essencial en l’economia europea i la societat” i ha insistit que tenen el “suport” de la UE.

La cap de l’executiu comunitari, el primer ministre belga, Alexander de Croo, i l’encara primer ministre dels Països Baixos, Mark Rutte, es reuneixen aquesta tarda amb una delegació dels agricultors que han portat la protesta per la situació al camp a Brussel·les, segons ha anunciat el govern belga.

L’associació COPA-Cogeca, que representa 22 milions d’agricultors europeus, ha instat els líders europeus a “escoltar la ràbia” al carrer i garantir que s’obren “canvis concrets en la direcció política” reclama “respostes concretes i pragmàtiques”. “La UE ha de donar respostes concretes i pragmàtiques, lluny de la ideologia i el dogmatisme desenvolupats per la Comissió Europea en els últims anys, que no ha sabut escoltar les inquietuds creixents de tot el sector”, ha reclamat l’organització en un missatge a les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.