Economia

economia

L’Assemblea Pagesa es desvincula de la taula de diàleg creada pel Govern i els sindicats

Considera que deixa de banda les necessitats de la petita pagesia

L’Assemblea Pagesa s’ha desvinculat de la taula de diàleg del Govern i els sindicats per pacificar les protestes del sector. Consideren que s’ha deixat de banda les necessitats de la petita pagesia que treballa en “clau de sobirania alimentària, d’agroecologia i de proximitat”. A més, alerten que els seus continguts no han sorgit del treball de base ni han estat debatuts en assembles al territori. L’entitat considera que les reivindicacions de la Plataforma 6F que ara es diu Plataforma Pagesa, fan una defensa de l’empresariat agrari però sense burocràcia i es critiquen les importacions però no les exportacions, entre d’altres aspectes. Volen obrir un “espai de mobilització clarificador” i convoquen una assemblea a Pujalt el 25 de febrer.

Segons l’Assemblea Pagesa, les protestes agràries iniciades la setmana passada a tot l’estat espanyol i continuades aquesta setmana per sindicats i la Plataforma Pagesa, presenten una “imatge parcial, esbiaixada i monolítica” de la pagesia catalana. Segons el sindicat, el funcionament de la plataforma a molts llocs ha estat poc transparent, precipitat i dirigista, fet que hauria generat desconfiança i incomoditat. En aquest sentit, reiteren que bona part de les reivindicacions posen el focus en mantenir l’actual sistema agrari i alimentari, i no pas a buscar els canvis de fons necessaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.