Economia

economia

La retirada dels ajuts a l’electricitat a eleva la inflació a Catalunya un 3,3%

A l’Estat puja tres dècimes i se situa en el 3,4%

CCOO diu que el comportament dels preus “és positiu”

La retirada dels ajuts a l’electricitat, que han encarit la factura energètica, han provocat un repunt de Índex de Preus de Consum (IPC) fins al 3,3% aquest principi d’any a Catalunya. De fet, l’IPC mensual en l’electricitat, el gas i altres combustibles puja un 8,1% a Catalunya, cosa que significa que l’energia és un 8,1% més cara que al desembre, mentre que la taxa anual passa d’un -18% el desembre, a moderar-se només -2,9% al gener. Els aliments mantenen una tendència a l’alça, amb un augment interanual a Catalunya del 7% (+0,1%), que se situa en el 0,4% en el cas de l’índex mensual. A l’Estat, l’IPC puja tres dècimes fins al 3,4%, i se situa per sobre del català, amb augments tant en l’energia com l’alimentació.

CCOO diu que el comportament de la inflació del gener és “positiu” tot i que no en tots els aspectes ja que els aliments encara arrosseguen un increment del 7% que “està molt per sobre del que es poden permetre les llars treballadores”. La bona notícia, segons CCOO, rau en la inflació subjacent, que no inclou els elements més volàtils com els aliments no elaborats i els productes energètics i que s’ha situat en el 3,7%. “És menys de la meitat de la que teníem l’any passat, el comportament estructural de la inflació és positiu”, ha dit Ricard Bellera, secretari de Treball i Economia de CCOO de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.