Política

estat espanyol

El jutge deixa en llibertat amb cautelars l’assessor d’Ábalos detingut pel frau de les mascaretes

El magistrat retira el passaport a Koldo Garcia i l’imposa compareixences cada quinze dies en el jutjat

El jutge de l’Audiencia Nacional Ismael Moreno ha posat aquest dijous en llibertat Koldo García, exassessor de l’exministre socialista de Transports José Luis Ábalos, i li ha imposat mesures cautelars –retirada del passaport i l’obligació de comparèixer cada quinze dies en seu judicial– després que s’acollís al seu dret a no declarar sobre la trama de cobrament de comissions en l’adquisició de mascaretes en el pic de la pandèmia de la Covid-19.

La fiscalia Anticorrupció, que va presentar el setembre passat la querella que dona orient a la causa, no ha demanat l’ingrés a presó de Koldo Garcia. A més, de l’antic assessor d’Ábalos han quedat en llibertat tres detinguts més en relació amb la mateixa causa.

Koldo Garcia, detingut dimarts al vespre al seu domicili de Madrid, ha passat aquest dijous a disposició judicial juntament amb el seu germà Joseba, el president del Zamora FC, Víctor de Aldama, i l’empresari basc Íñigo Rotaeche, l’únic al qual no li han imposat cautelars, informa l’agència Efe que cita fonts judicials. Tots quatre van ser arrestats dimarts juntament amb setze persones més en una macrooperació en diversos punts de l’Estat dirigida pel titular del jutjat central d’instrucció número dos de l’Audiencia Nacional en col·laboració amb la Fiscalia Anticorrupció i executada per la Guàrdia Civil. En la causa, el magistrat Ismael Moreno investiga delictes d’organització criminal, tràfic d’influències, tràfic d’influències, blanqueig de diners, contra la Hisenda Pública i suborn en l’adjudicació de diferents contractes per a la compra de mascaretes de diverses administracions públiques en els mesos de març i abril de 2022, en el moment més greu de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.