Política

RÚSSIA

Detenen el director del ‘Novaya Gazeta’ per criticar l’operació russa a Ucraïna

L’arrest es produeix l’endemà de la condemna de l’activista pels drets humans Oleg Orlov

La policia ha detingut aquest dijous a Moscou el redactor en cap del diari independent Novaya Gazeta per incompliment de les lleis de censura en temps de guerra, segons ha informat la mateixa publicació. Serguei Sokolov, que va substituir el premi Nobel de la pau Dmitri Muratov al capdavant de la redacció de Novaya Gazeta, està acusat de “desacreditar” l’exèrcit rus, en un article publicat al diari, segons informa The Moscow Times. El periodista afronta una multade més de 200.000 rubles (uns 2.200 dòlars).

Novaya Gazeta va suspendre la seva activitat el març del 2022 després que el Kremlin l’advertís sobre la seva cobertura de la invasió d’Ucraïna. Les autoritats van bloquejar finalment el web de la publicació i en van revocar la llicència d’impressió i en línia.

La detenció de Sokolov es produeix l’endemà de la condemna de l’activista pels drets humans Oleg Orlov per haver criticat la guerra d’Ucraïna i la vigília de l’enterrament, divendres, del dissident Aleksei Navalni, enemic número u de Putin, mort el 16 de febre en un penal de Sibèria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.