Política

estat espanyol

La fiscalia s’oposa a la petició d’indult de Griñán pel cas dels ERO

Comunica a l’Audiència de Sevilla la seva posició contrària a la concessió de la mesura de gràcia

La Fiscalia s’oposa a la concessió de l’indult a l’expresident socialista andalús José Antonio Griñán i a set exalts càrrecs més de la Junta d’Andalusia condemnats pel cas dels ERO fraudulents. La posició de la fiscalia s’inclou en un escrit enviat aquest divendres a l’Audiència de Sevilla, en el qual indica que l’indult no té cabuda davant la gravetat dels fets, per la qual cosa “la conducta enjudiciada no pot quedar sense resposta punitiva”. A més, en el cas de Griñán, condemnat a sis anys i un dia de presó, afegeix que no es pot reconèixer “l’honestedat i honradesa” que es presenta com a mèrit en la petició d’indult, quan se l’ha condemnat pels delictes “més greus comeses en el si de l’Administració Pública”.

La fiscalia argumenta que “l’exercici de la gràcia de l’indult només és justificat de manera excepcional” i té com a finalitats resoldre “situacions considerades d’injustícia notòria a conseqüència de l’estricta i inevitable aplicació del dret” i també ajudar a complir amb la funció de ressocialització recollida en la Constitució. Per la fiscalia, aquest tampoc no és el cas.

La fiscalia ha enviat aquest escrit amb la seva posició davant el pronunciament que l’Audiència de Sevilla ha d’emetre sobre les peticions d’indults davant el Ministeri de Justícia espanyola, que ha d’adoptar una decisió al respecte sobre el cas dels ERO fraudulents.

Griñán està ara fora de la presó després que els jutges haguessin suspès la pena pel seu estat de salut a causa del càncer que pateix. Paral·lelament, l’exdirigent socialista andalús ha recorregut la condemna davant el Tribunal Constitucional, a més de demanar l’indult, que la justícia tramita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.