Necrològiques

POLÍTICA

Dol a Tortosa per la mort de Victòria Campos, històrica militant d’esquerres

Era filla del periodista Sebastià Campos Terré, afusellat pel franquisme el 1939

La històrica militant i activista d’esquerres Victòria Campos Turón, fill d’un periodista afusellat pel franquisme, va morir ahir als 86 anys. El mateix alcalde del municipi, Joan Jordan, ha donat el condol a la seva antiga companya de coalició, ja que en les últimes eleccions Campos figurava en la llista de Movem Tortosa-PSC.

Campos sempre va viure la política amb un ferm compromís. Va ser militant activa del PSUC, col·laboradora de CCOO i posteriorment d’Iniciativa per Catalunya i el PSC. Era filla del que va ser director del diari tortosí El Pueblo, Sebastià Campos Terré, afusellat al camp de la Bota després d’un consell de guerra sumaríssim el 1939. La Victòria no va arribar a conèixer el seu pare però aquell assassinat va marcar la seva vida i la seva posterior militància política contra el franquisme.

Segons ha recordat el periodista Gustau Moreno, de marfanta.com, el pare de Victòria va ser detingut a Barcelona el 10 de març del 1939 per la denúncia d’un altre tortosí, Antonio Faura Mayor, que el va reconèixer pel carrer. El folklorista Joan Moreira també va declarar contra Campos. La investigació periodística sobre la condemna a mort va servir per traure a la llum un exemplar del llibre ‘Del folklore tortosí”

L’Ajuntament havia anunciat fa uns dies un reconeixement a Campos Terré en motiu dels 85 anys del seu afusellament. El consistori ja ha dit que s’aprofitarà aquest acte per fer també un homenatge a la filla.

L’estima que tots els grups polítics sentien per la filla s’ha deixat notar a les xarxes. A banda de l’alcalde, també han lamentat el traspàs de l’activista les formacions de la CUP i Junts del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.