Economia

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

La plataforma de repartiment a domicili Stuart ha anunciat aquest dilluns un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que afectarà tots els seus centres de treball i ’riders’ a Espanya i Portugal. Tot i no concretar la xifra d’afectats l’empresa, segons informa a l’ACN, es compromet a mantenir un “pol tecnològic” a Barcelona per continuar donant “suport tècnic essencial” a les operacions en d’altres mercats.

El grup justifica la reducció de la plantilla a Espanya i Portugal –que van representar l’1,6% dels ingressos totals del grup- per l’impacte de la inflació, l’augment dels costos operatius i la nova llei ’rider’ espanyola. Stuart ha assenyalat que continuarà donant servei en d’altres mercats com França, el Regne Unit, Polònia i Itàlia, “on podem continuar generant un creixement rendible i ésser líders en els canals de venda directa”.

Falsos autònoms

La multinacional francesa Stuart van anar a judici arran de la denúncia per haver emprat, entre 2016 i 2019, els serveis de fins a 108 treballadors com a “falsos autònoms” i per la qual cosa va ser condemnada a pagar 237.000 euros a la Seguretat Social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.