Economia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

El grup francès Capfun ha adquirit el càmping Treumal de Torre Valentina, situat a primera línia de mar, al municipi de Calonge i Sant Antoni. La compra del Treumal és la primera de la companyia francesa a la Costa Brava. El càmping era propietat de diversos empresaris catalans, que han venut el 100% de les seves participacions a Capfun a través de la intermediació de l’advocat gironí Enric Bach.

El grup empresarial francès es va crear el 1992 i des de llavors ha adquirit més de 200 càmpings: 175 a França, 9 a l’Estat espanyol, 20 als Països Baixos i 3 a Anglaterra. Els nous propietaris del Treumal tenen l’objectiu de convertir el càmping en una “destinació de vacances de referència per als amants de la natura, el mar i l’esport”.

El càmping Treumal va obrir les portes el 1983 i va ser impulsat per Josep Maria Cabeza, que anteriorment havia dirigit el càmping Cala Gogó, juntament amb altres inversors. Consta de 8 hectàrees de terreny, amb 517 parcel·les i una capacitat per a 1.500 persones. El càmping té dos accessos directes a la platja: un a la cala Cristus i l’altre a la cala del Forn. També disposa d’habitatges mòbils i cotxes llit, a més d’estudis i habitacions totalment equipats i climatitzats. Les instal·lacions del Treumal es completen amb bar i restaurant, zona esportiva amb dues pistes poliesportives, zona lúdica, zona infantil, piscina i aparcament.

El 2010, el Treumal va rebre la distinció DCC al millor càmping de tot l’Estat. Cabeza va rebre fa un any i mig, a títol pòstum, el vuitè premi Jaume Genover i Roig, que concedeix l’Associació de Càmpings de Girona, entitat a la qual va estar sempre vinculat.

El grup Capfun destaca en una nota de premsa que el turisme de càmping, especialment arrelat a França, té cada cop més acceptació a l’Estat espanyol. En aquest sentit, destaca que el 2023 es va tancar amb una “xifra històrica” de 9,9 milions de viatgers, un 19,8% més que el 2019, l’últim any abans de la pandèmia, i un 4,7% més que el 2022, segons dades publicades per l’Instituto Nacional de Estadística (INE). A més, assenyala Capfun, Catalunya és la destinació preferida dels campistes a tot l’Estat. Una tercera part dels 1.000 càmpings que hi ha es troben a Catalunya. A les comarques de Girona n’hi ha 143, amb una especial implantació a la Costa Brava.

El grup francès atribueix el creixement del turisme de càmping a la “normalització social” després de la pandèmia. “El canvi de la mentalitat dels viatgers ha fet que desitgin més gaudir del seu oci en un entorn natural; això fa que els càmpings concentrin els seus esforços a seguir invertint en mesures ecològiques vinculades a les preferències dels campistes”, assenyala. En aquest sentit, Capfun destaca que, cada cop més, els càmpings adopten pràctiques sostenibles. Un 22% dels càmpings de l’Estat tenen energies renovables i un 55% disposen d’instal·lacions de reciclatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.