Política

estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

La tensió a moltes universitats nord-americanes ha augmentat les darreres setmanes amb protestes estudiantils contra la guerra de Gaza

Almenys quaranta persones, entre elles diversos estudiants, han estat detingudes aquest dilluns en la prestigiosa universitat estatunidenca de Yale, on portaven diversos dies acampats per a protestar per la guerra de Gaza i exigir al centre informació sobre les seves inversions, segons han informat mitjans estatunidencs.

El cap de la policia de Yale, Anthony Campbell, ha informat el diari Yale Daily News que entre 40 i 45 manifestants han estat arrestats i acusats de violació de domicili, després que se’ls sol·licités en diverses ocasions que desallotgessin la zona.

Segons relata el Yale Daily News –el diari universitari més antic del país, que ha estat financera i editorialment independent des de la seva fundació en 1878– més de 250 manifestants van instal·lar anit, per tercera jornada consecutiva, un campament en la Beinecke Plaza, on van desplegar unes quaranta tendes de campanya.

Els manifestants propalestins demanen a Yale que reveli i es desfaci de les seves participacions en fabricants d’armes militars.

Durant la nit es van produir negociacions entre els organitzadors de la protesta i els administradors de Yale, els qui van demanar als manifestants que sortissin de la plaça i van amenaçar als estudiants amb mesures disciplinàries.

El president de la universitat, Peter Salovey, va enviar ahir un correu electrònic a la comunitat de Yale i va advertir que es prendrien mesures disciplinàries d’acord amb les polítiques del centre educatiu pertanyent a la prestigiosa ’Ivy League’, que es troba a la ciutat de New Haven, Connecticut.

Protestes generalitzades

Les tensions en moltes universitats estatunidenques han augmentat en les últimes setmanes i en la Universitat de Colúmbia, a Nova York, la setmana passada van ser arrestats un centenar d’alumnes que demanaven la fi de la guerra de Gaza i molts d’ells van ser suspesos indefinidament.

Igualment, les autoritats acadèmiques de l’Institut Tecnològic de Massachusetts, la Universitat de Brown (Rhode Island) i la Universitat de Nova York han pres mesures punitives contra els estudiants involucrats en protestes.

Aquest cap de setmana també s’han registrat protestes en el Col·legi Emerson i la Universitat Tufts, tots dos a Boston, i a Harvard.

A la fi de març la Universitat Vanderbilt (Tennessee) va suspendre a una quinzena d’estudiants i va expulsar a altres tres, per ocupar l’oficina del rector durant diverses hores.

La setmana passada la Universitat del Sud de Califòrnia va suspendre el discurs en la cerimònia de graduacions que havia de pronunciar l’estudiant musulmana Asna Tabassum, en vista de les tensions entre estudiants i docents vinculades a la guerra a Gaza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.