Economia

economia

El BBVA ofereix al Sabadell una prima del 30% per acció i garanteix el “compromís total amb Catalunya”

El BBVA ofereix una acció de nova emissió del banc per 4,83 de les del Banc Sabadell si tira endavant la fusió entre les dues entitats, el que suposaria una prima del 30% respecte al valor de tancament del 29 d’abril.

Així consta en la carta que el BBVA ha enviat al Sabadell, recollida per l’ACN, i que l’entitat basca ha fet pública aquest dimecres defensant que la proposta és “molt atractiva per als accionistes”. El BBVA també ofereix al banc català tres seients al seu consell d’administració –un d’ells amb la vicepresidència– i proposa tenir una doble seu corporativa, mantenint la seu de Sant Cugat del Vallès i el “compromís total amb Catalunya”. El banc diu que mantindria la marca Sabadell amb la del BBVA a les zones on pugui tenir “un interès comercial rellevant”.

“La nova entitat es convertiria en una de les més grans i més sòlides a Europa, amb uns actius totals per sobre del bilió d’euros i més de 100 milions de clients al món”, afirma el BBVA. Per al banc presidit per Carlos Torres aquesta millora en eficiència faria del banc resultant una entitat més “competitiva i rendible, amb creixement en resultats en els propers anys malgrat un context macroeconòmic amb perspectives de baixades de tipus d’interès i un previsible menor creixement de la inversió creditícia a Europa”.

En la carta, es refereix també a “l’encaix estratègic, amb models de negoci complementaris” i a la presència que la nova entitat tindria al Regne Unit, on està ja present el Sabadell, així com a Mèxic, Turquia i Amèrica del Sud, on ho està el BBVA.

El grup bancari BBVA va plantejar el dimarts al Sabadell per escrit el seu interès per procedir a una fusió, al que el banc català va respondre que el seu consell d’administració “analitzarà adequadament tots els aspectes de la proposta”.

Es tractaria del segon intent oficial després que al novembre del 2020, el BBVA i el Sabadell reconeguessin que estaven negociant una fusió des de feia mesos, si bé dues setmanes després de desvelar els contactes, les dues entitats van anunciar la ruptura de les converses.

Aquesta possible fusió entre les dues entitats suposaria la creació d’un gegant financer amb 986.924 milions d’euros en actius, amb dades del tancament del primer trimestre del 2024, tindrien 135.462 empleats i una xarxa de 7.115 oficines, amb presència tant a Espanya com a diversos països llatinoamericans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.