Política

Jaume Veray

Diputat electe del PP per Girona i cap de llista

“L’objectiu era posar fi a l’anomalia de no tenir diputat”

Jaume Veray recupera per al Partit Popular (PP) la representació gironina al Parlament. El cap de llista popular, i ara diputat electe, considera que aquesta era una anomalia que calia revertir, per la qual cosa es va posar a treballar, ara fa tres anys, quan va assolir la presidència del partit a Girona. Veray es mostra satisfet pel resultat, en clau més local, però també en l’àmbit nacional. Aquest resultat, diu, és fruit de l’esforç que els va deixar a dos-cents vots de tenir diputat a Madrid i d’haver passat de tres a vuit regidors en les municipals. Qüestiona les crítiques que posen al mateix sac l’extrema dreta i l’espanyolisme, afirmant que el seu partit també ha patit cordons sanitaris, als quals es mostra contrari.

Uns resultats per estar satisfets.
Sí, molt bons. Han estat excel·lents en l’àmbit de les comarques gironines i al conjunt de Catalunya. Veníem de tres diputats i hem passat a quinze, i a la demarcació de Girona hem recuperat el diputat. Una dada rellevant és que hem tret 20.000 vots, que multiplica per quatre el que vam assolir en les darreres eleccions.
Vostè sempre ha parlat de l’anomalia gironina. Queda superada?
Efectivament. Un dels objectius era posar fi a aquesta anomalia, que era que el PP no tingués representant gironí al Parlament, i ho hem aconseguit. El vam tenir del 1984 al 1988, aquest any el vam perdre per recuperar-lo el 1992, fins que el vam tornar a perdre. D’aquí el treball que hem fet.
En què s’ha traduït aquest esforç?
Des que vaig assolir la presidència del partit a Girona, el meu objectiu ha estat recosir-lo i unir-lo amb la idea de treballar per les municipals. El resultat va ser passar de tres regidors a vuit. La feina es va estendre a les generals, en què vam quedar a 200 vots de treure el diputat.
Sorprès per la convocatòria d’eleccions?
Pensàvem que serien el febrer vinent. Però després de la pujada d’adrenalina del president pels pressupostos, vam activar tota la maquinària.
Els partits independentistes alerten de la pujada del vot d’ultradreta i també de l’espanyolista. Com ho veu?
Miri, les representacions les dona tota la ciutadania. Estic en contra de tot tipus de cordons sanitaris, i els hem patit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.