Política

DOLORS SABATER

CANDIDATA DE GUANYEM BADALONA EN COMÚ

“Aspirem a fer il·lusionar la gent de Badalona”

Dolors Sabater assegura que la formació que encapçala té el caràcter transversal que ella reclamava per fer el salt a la política

Diu que fer fora Garcia Albiol no és l'únic repte

AMB POC TEMPS
“Hem de fer una feina extra perquè s'entenguin totes les opcions que hi ha dins la formació”
FUTURS REGIDORS
“Hi ha qui ens dóna entre dos i quatre regidors i qui parla que n'obtindrem entre sis i vuit”
PRIMERA MESURA
“Cal una auditoria per fer girar el pressupost i garantir els drets bàsics de la ciutadania”

Algunes forces tradicionals l'havien temptat en anteriors comicis, però només Guanyem Badalona en Comú l'ha convençut.

Per què fa el pas ara i no quan l'han cridat altres forces?
Bàsicament perquè mai m'he volgut lligar a una opció política partidista i sempre m'he mantingut independent. He estat a la política des de la transversalitat i aquest caràcter el té Guanyem Badalona en Comú.
Com es lidera un projecte tan heterogeni?
Doncs es consolida per la base i a còpia d'anar compartint significats i prenent acords.
La manca de trajectòria i de recursos per fer campanya els pot jugar una mala passada?
Partim del fet que la gent no ens coneix com a marca, però sí coneix les persones, ja que venim de moviments actius des de fa anys. Tenim poc temps i hem de fer una feina extra perquè la gent entengui totes les opcions que hi ha dins del col·lectiu.
Quines expectatives tenen?
Les tenim obertes. Parlant amb gent entesa hi ha qui ens dóna entre dos i quatre regidors i també algú diu que n'obtindrem entre sis i vuit.
Contemplen no entrar a l'Ajuntament?
En aquests moments, no.
Per tant, quedar-se fora seria un fracàs rotund?
No, perquè el projecte que defensem va més enllà d'entrar a la institució. La nostra manera de fer política serà tenir un peu al carrer i un altre a la institució. Però creiem que la societat voldrà que hi entrem.
Contemplen l'opció de votar un candidat d'un altre partit al ple d'investidura per tal que Garcia Albiol no revalidi l'alcaldia?
No només aspirem al fet que l'Albiol no governi. Ens veiem votant un candidat que no sigui el nostre si realment ens assegura un canvi en la manera de funcionar de l'administració.
Amb quines forces ni tan sols s'asseuran a parlar?
Amb el PP és impossible seure a parlar. Quan estiguem més a prop de les eleccions imaginarem totes les possibilitats amb què ens podem trobar i acordarem en assemblea les postures que prendrem.
Quines són les primeres mesures que s'haurien de prendre?
Fer una auditoria econòmica a l'Ajuntament per fer capgirar el pressupost i garantir la cobertura dels drets bàsics de la ciutadania. També volem treballar a favor dels pressupostos participatius i prendre les decisions a les assemblees de barris.
Què tenen pensat per generar recursos?
A Badalona hi ha recursos poc explotats, com el model de turisme cultural alternatiu o l'economia alternativa. Les crisis són terribles, però tenen un punt d'oportunitat. Un dels camins a explorar és l'emprenedoria a petita escala, basada en l'economia social i solidària, que dóna resposta a les necessitats socials, alhora que crea ocupació.
Si ara tingués davant un gran empresari, el podria mirar de convèncer perquè votés Guanyem Badalona en Comú?
És cert que molts empresaris ens veuen d'entrada com els antisistema. Però si aquesta gent ens escolta entendrà que aquesta bipolarització entre bons i dolents ha canviat i que la defensa d'una economia que no estigui només al servei de generar beneficis per uns quants sinó de generar-los pel bé comú ja no és una mirada minoritària.
Segons vostè, per què no hi ha una gran candidatura d'esquerres a Badalona?
Guanyem Badalona en Comú aspira, sobretot, a la renovació política. Aspirem a fer il·lusionar la gent de Badalona amb la idea que el canvi i la ruptura són possibles. Per tant, no ens podíem presentar amb les cares de sempre. Tu no pots vendre un missatge rupturista amb persones que fa molts anys que són a l'Ajuntament. Fins a l'últim moment hem estat oberts a la incorporació d'ICV i EUiA però amb condicions que ja estaven acordades.

De mestra a política

Dolors Sabater ha trepitjat territori i s'ha mogut per tots els indrets de Badalona. És mestra en un institut de Llefià i veïna del barri que es localitza a l'altre extrem del municipi, el Manresà. Membre destacat de la plataforma Badalona Som Tots i Totes (col·lectiu més actiu quan Albiol va aconseguir l'alcaldia), també ha col·laborat amb Òmnium Cultural, la comissió de Convivència de Llefià i la Salut i la plataforma Deixem de ser Invisibles, entre d'altres. Des de la seva independència, lidera ara un grup molt heterogeni.

O. Duran



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.