Empreses

Emprenedors

Lacomunity.com

Llogar un pis, a un sol clic

El portal vol ser més que un catàleg de pisos de lloguer i facilitar els contractes en línia

Lacomunity neix amb la intenció de revolucionar el mercat de lloguer de pisos, un segment que ha guanyat pes des de la crisi però que encara ocupa un espai limitat comparat amb altres països del nostre entorn on els propietaris són minoria. La idea, fer possible el lloguer d'un pis a través d'internet, amb un sol clic. Això és el que diferencia Lacomunity de qualsevol altre portal immobiliari on propietaris i llogaters intercanvien informació però han de passar obligatòriament per un tercer per formalitzar el contracte.

El cervell d'aquesta iniciativa, Francesc Sanz, reconeix que suposarà un canvi radical en el mercat, però per evitar qualsevol forat legal ha tancat un acord amb la firma Calsamiglia Advocats. “Era imprescindible que tinguéssim un despatx al darrere que ens assessorés i donés garanties”, explica. A més, la firma ha tancat un acord amb Generali per oferir una assegurança als propietaris que cobrirà qualsevol risc d'impagament durant nou mesos. Lacomunity també disposa com a socis estratègics de Nuk Studio, que s'ha encarregat de desenvolupar tot el web, i la consultoria Laudem Partners, que assumeix la tasca d'administració i gestió.

Lacomunity tot just acaba de posar en marxa el seu portal i en els primers dos mesos ja ha acumulat 6.000 usuaris. “Fins ara hem funcionat molt com una xarxa social on es compartien opinions sobre pisos, propietaris i llogaters, però ara ja es podran començar a tancar contractes a través del web”, explica Sanz. A més, el web mantindrà el seu servei de puntuacions entre usuaris, tant propietaris com llogaters, amb el qual es facilitarà una informació afegida a les mateixes característiques del pis. “El nostre objectiu és canviar el concepte de lloguer de pisos, creiem que és un segment on es poden canviar moltes coses”, explica Sanz.

L'emprenedor es mostra convençut que l'auge del mercat de lloguer no serà puntual per la crisi sinó que es mantindrà a mitjà termini, “no només perquè l'elevat estoc farà que la crisi del sector s'allargui encara uns anys sinó perquè la mentalitat està canviant, cada vegada hi ha més gent que aposta pel lloguer com a primera opció”, destaca. La crisi, però, sí que ha obert la possibilitat de treballar estretament amb les entitats financeres per oferir-se com una eina eficaç per treure al mercat part dels seus estocs de pisos pendents de vendre. “Ens estan donant molt bona rebuda perquè els oferim una manera de treure rendibilitat a uns estocs que ara com ara no troben sortida al mercat de venda.”

De moment el web se centrarà en els mercats de Barcelona i Madrid i en un tipus de lloguer mitjà, al voltant dels 1.000 euros. A més, l'emprenedor descarta aplicar el negoci al lloguer turístic. “El nostre mercat és exclusivament el del lloguer de llarga durada”, diu Sanz.

La previsió és poder tancar 10.000 contractes en el primer any al mercat i arribar als 700.000 usuaris en tres anys i esdevenir el portal de referència en el mercat de lloguer. Per registrar-se com a usuari caldrà disposar de la invitació d'algun membre, un sistema que permetrà, diu Sanz, “mantenir una imatge de confiança tant de cara als propietaris com de cara als llogaters”. A més, el portal estudiarà la solvència dels possibles llogaters abans de tancar els contractes.

Per assumir el creixement l'empresa busca ja inversors privats que aportin el capital necessari, uns 200.000 euros per a l'any que ve. “Ens interessa sobretot trobar un perfil d'inversor que vagi més enllà del purament capitalista i que ens pugui aportar experiència en la gestió”, explica l'emprenedor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.