Eines

SANDRA M. CERRO

AUTORA DEL LLIBRE ‘GRAFOLOGÍA EN LA GESTIÓN DEL TALENTO'

“La grafologia és una tècnica de selecció que no es pot falsejar”

Moltes pimes fan formació en grafologia als seus departaments de recursos humans

Quin és el principal fre que té la grafologia?

Un profund desconeixement que fa que molta gent vegi la grafologia com una mena de pràctica esotèrica en què necessites tenir fe. La gent pensa que endevinaràs el futur mirant un manuscrit. Però res d'això. És una tècnica científica minuciosa i fonamentada.
I què es mira del manuscrit? La forma de la lletra?

La forma és el que potser es mira menys. Nosaltres ens basem més en el moviment de l'escrit, que és el que determina més la personalitat de l'autor.
Què és el moviment?

El dinamisme que té l'escriptura. Hi ha escriptures que són més estàtiques, amb l'estructura de la lletra més formada, i lògicament són escriptures més lentes. En el món de l'empresa tenen més valor les escriptures més dinàmiques i que perden una mica l'estructura però que donen lloc a llaços entre lletres més originals i riscs en informació.

Potser també ens fan por les coses íntimes que revela la nostra lletra.

Sí, juntament amb els detractors que no hi creuen, hi ha els que tenen por que se sàpiguen coses que ells no volen que se sàpiguen. Però aquí entra en joc la confidencialitat: en un informe per a una empresa, aquestes qüestions íntimes no es passen al responsable de recursos humans.
En l'àmbit empresarial, la grafologia entra a través del departament de recursos humans?

Sí, tant per al reclutament i la selecció de candidats de fora de l'empresa, com per a estudis de motivació, de reubicació de llocs i disseny d'equips de treball dins de l'empresa.
Hi ha altres tècniques, però quins són els avantatges de la grafologia?

És més ràpida i estalvia costos, proporciona molta més informació i no es pot falsejar. Els currículums s'engreixen, les entrevistes i els tests psicològics de personalitat es manipulen; en canvi, l'escriptura no es pot modificar conscientment per ajustar-se al perfil desitjat. Tanmateix, jo no recomano l'estudi grafològic com a prova única, penso que almenys s'ha de combinar amb l'entrevista. L'avantatge de la grafologia és que no té contacte amb el candidat i per això és molt objectiva.
La grafologia serveix per trobar perfils o per descartar-ne?

Les dues coses. En reclutaments massius es pot fer un primer filtrat grafològic per descartar candidats amb trets de deshonestedat o conflictivitat, per exemple. Després l'empresa marca unes pautes per al perfil del lloc de treball basant-se en unes quantes competències. El grafòleg talla un vestit a mida, traduint el perfil buscat en ítems grafològics: és el que anomenem “professiograma grafològic”.
Com treballa un grafòleg?

Comencem per la impressió general: la netedat, per exemple, o si xoquen les línies, perquè delata falta de respecte, i sobretot la coherència entre el text escrit i la firma, que és també la coherència personal.
La firma i la rúbrica són elements molt potents?

Sí, representen el jo íntim, el real, mentre que el text és més el jo aparent.
Quines empreses estan utilitzant la grafologia?

Hi ha grans corporacions però també moltes pimes que han començat a demanar formació en grafologia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.