Economia

Londres s'oposa a la taxa per a les transaccions financeres si només s'aplica a Europa

L'executiu britànic tem que la mesura provoqui una fugida dels bancs a altres països que no tinguin l'impost

El govern de Cameron alerta de possibles impactes en el PIB i el mercat laboral de la Unió

El govern britànic és reticent a la proposta del president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, d'introduir una taxa a les transaccions bancàries. El portaveu del Departament d'Economia de l'executiu de Cameron ha assegurat aquest dimecres que “qualsevol taxa sobre les transaccions s'hauria d'aplicar a nivell global”. Segons el portaveu, el govern “no té cap objecció” al principi de gravar les transaccions, però s'hi nega si la taxa existeix només a Europa.

El govern britànic tem que si l'impost només es fixa en alguns països, els bancs simplement recol·loquin en altres Estats o zones les transaccions afectades. Londres també alerta que la taxa podria tenir impactes en el PIB europeu i en el mercat laboral de la Unió.

Des de l'executiu britànic es reclama que s'analitzi millor si la taxa bancària suposaria realment un mecanisme “eficient” i “sostenible” per augmentar els ingressos de la Unió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.