Empreses

Albiral Display Solutions ha venut un 40% més que el 2011

L'empresa, que exporta el 80%, el 2013 obrirà dues filials: a Dubai i a França Novetat. Al gener traurà al mercat els productes Pixtron

L'empresa fabrica a l'any unes 3.500 pantalles, el 70% de les quals són Arthur Holm
Es diferencien dels competidors asiàtics amb la personalització i fent sèries petites

A la sala de reunions del bufet d'advocats de la Casa Blanca (EUA) hi ha una taula equipada amb uns monitors motoritzats i integrats al moble. Són de la marca Arthur Holm i estan fabricats a Sant Hipòlit de Voltregà (Osona). Arthur Holm, creada el 2008 és, de les tres marques que comercialitza Albiral Display Solutions (a més d'Albiral i Pixtron), la que aquest any ha contribuït més a fer créixer les vendes de la companyia d'electrònica respecte al 2011. L'augment, del 40%, els ha permès assolir una facturació de 5 milions d'euros. “Les vendes estatals ens han baixat un 10% però en canvi les internacionals han augmentat i ens han compensat”, explica la gerent, Montse Romero.

Per a l'any que ve les previsions de l'empresa osonenca són optimistes però prudents. “L'objectiu seria créixer en facturació un 20% respecte al 2012 i l'estratègia implica la internacionalització.” En aquest moment Albiral Display Solutions exporta el 80% de la producció, que és d'unes 3.500 pantalles d'ordinador. Els EUA, l'Amèrica Llatina (amb Mèxic, Colòmbia, l'Equador, Panamà i Xile com a clients), la zona del Golf Pèrsic (Oman, Qatar, els Emirats Àrabs...) i l'est d'Europa són mercats en clar procés de creixement en què aquesta empresa té projectes. “A nivell estatal és complicat i preveiem que ho serà en els propers quatre o cinc anys. Tenint en compte les retallades actuals i que el nostre producte pertany a una gamma alta, l'Estat espanyol, per nosaltres, és un mercat que baixa”, diu la gerent de l'empresa.

Dels 5 milions d'euros que el 2012 facturarà l'empresa, 4,4 s'hauran generat des de Catalunya i la resta, amb la filial comercial que té a Madrid, encarregada de les vendes al centre i sud de l'Estat espanyol. El 2013, però, a aquesta filial se n'hi afegiran dues més: una a Dubai (abans d'acabar el primer trimestre), i una altra a l'Estat francès, abans del juny.

DISSENY ESCANDINAU

Cadascuna de les tres marques de monitors que Albiral Display Solutions dissenya, fabrica i comercialitza va destinada a una beta de mercat diferent. Les pantalles Arthur Holm, per a sales de reunions, auditoris, parlaments, bancs, hotels... representen el 70% del negoci de l'empresa i en el seu sector són líders del mercat mundial. Aquests monitors són sinònim de tecnologia però, sobretot, de disseny. “El nostre director general, Henrik Holm, és danès i vam aprofitar la cultura i la tradició en disseny del seu país per crear una marca que s'identifiqués amb el concepte de disseny escandinau, molt valorat per arquitectes i interioristes”, explica Romero.

Els productes Arthur Holm van néixer en detectar una necessitat del mercat no satisfeta: pantalles integrades al mobiliari. “Com que és un producte que va amagat en taules nobles, en sales de molt de prestigi, havien de ser uns monitors d'un disseny impecable, amb uns materials de qualitat, com l'alumini i el vidre, i fetes a mida de les necessitats del client.”

Un dels aspectes que diferencia Albiral Display Solutions dels competidors asiàtics és la capacitat de fer petites sèries de pantalles Arthur Holm a mida i gust de l'usuari. “Hi podem fer un bany de 24 quirats d'or, com ens van demanar a Qatar, i hi podem incorporar el que vulguin, des de càmeres per a videoconferències, fins a sistemes de votació (si es tracta d'un Parlament) o de traducció (en cas de reunions multilingües)”, diu Romero. Les pantalles LCD Arthur Holm, que es poden personalitzar a partir de deu unitats, estan disponibles des de 12 a 22 polzades i el seu preu de venda al públic oscil·la entre 3.000 i 6.000 euros.

PER A LES TELEVISIONS

A part de les pantalles Albiral –un producte industrial, més robust, pensat per a centres comercials, aeroports, estacions, informació al públic, etc.–, la tercera i última marca d'Albiral Display Solutions és Pixtron Broadcast (2011). En aquest cas els monitors estan enfocats a la difusió en el sector de les telecomunicacions: emissores de televisió, unitats mòbils, empreses de producció i postproducció audiovisual, centres de control, etcètera. “A partir de l'1 de gener –avança Romero– començarem a sortir al mercat amb una marca nova, una tecnologia nova i tota la gamma nova de productes Pixtron”.

En el sector de les telecomunicacions l'empresa també es vol posicionar líder del mercat: “Estem utilitzant un xip que requereix un programari molt avançat, que aporta molta tecnologia a la pantalla, i som els únics d'Espanya que l'estem fent servir.” La primera instal·lació que han fet amb Pixtron ha estat per a la Televisió de Qatar, on han proveït dues unitats mòbils, “tot amb 3G, HD, d'última generació”. “El sector broadcast és més madur”, diu Romero, però confien poder subministrar tecnologia a televisions d'arreu del món.

El 1994 va néixer l'empresa Avialec (i la marca Albiral), després d'una llarga experiència familiar en la fabricació de televisors. No va ser fins al 2007 que la companyia va passar a dir-se Albiral Display Solutions.
Facturació
5 M €
Treballadors
17
Any de fundació
1994
Innovació

Reinverteix un 5% en R+D+I

Dels 17 treballadors d'Albiral Display Solutions, 6 treballen en R+D+I, departament al qual l'empresa reinverteix un 5% de la facturació. Mitjançant el programari que han desenvolupat poden controlar de manera remota les seves pantalles a qualsevol part del món. De fet, aquesta empresa no ven mai directament al client final sinó mitjançant integradors de sistemes audiovisuals locals que es fan càrrec del manteniment. Entre els projectes més importants per al 2013 hi ha el Banc Central del Brasil, el Parlatino de Panamà i sales per al príncep d'Abu Dabi. Al Senat de Mèxic han venut 500 pantalles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Albiral Display Solutions ha venut un 40% més que el 2011

Publicat a