Focus

Emprenedoria + formació = èxit

La feina dels nostres tècnics de creació d'empresa és ajudar a dibuixar un full de ruta que orienti les persones emprenedores perquè assoleixin el seu objectiu, que els faci visibles els entrebancs amb què es trobaran, però que també els ofereixi les eines més indicades per superar-los

Els gironins ens caracteritzem per ser gent amb empenta, amb la cultura de l'esforç interioritzada, amb visió empresarial. Fins i tot podríem afirmar que aquests trets ja formen part de la identitat del nostre territori. Però avui, només amb aquests atributs no podem avançar com abans feien els nostres avis i pares.

Des de la Diputació de Girona, per mitjà de l'Àrea de Promoció Econòmica, tenim com a línia d'actuació prioritària la col·laboració en projectes relacionats amb el foment de l'ocupació, l'emprenedoria i el desenvolupament econòmic integral i equilibrat dels municipis del nostre àmbit territorial. Per aconseguir-ho articulem les nostres polítiques mitjançant la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica. Aquesta xarxa d'entitats locals va néixer per millorar la capacitació dels municipis i les comarques en la realització de polítiques locals de promoció econòmica. Amb el treball en xarxa aconseguim també habilitar un espai de treball per aprofitar les sinergies i complementarietats de les entitats locals adherides. Disposem de grups de treball especialitzats, un dels quals ha donat lloc a la Xarxa Girona de Vivers d'Empreses, que aglutina tots els vivers d'empreses de la demarcació i, de manera conjunta, posa a disposició de les persones que volen tirar endavant una idea de negoci espais, serveis i altres complements.

Als vivers (la majoria dels quals dependents dels ajuntaments), les persones emprenedores hi troben un entorn que afavoreix el desenvolupament i la consolidació del seu projecte empresarial. Gràcies a l'esforç d'aquestes persones i al suport que reben del personal tècnic podem afirmar que les empreses que s'allotgen als vivers incrementen la seva supervivència. En aquest punt m'agradaria fer una menció especial a la necessitat de formar bé les persones que volen emprendre un negoci. Els serveis municipals de creació d'empreses acostumen a rebre emprenedors amb bones idees de negoci i amb moltes ganes de tirar-les endavant, però sovint aprecien un denominador comú: la manca de formació especialitzada. La feina dels nostres tècnics de creació d'empresa és ajudar a dibuixar un full de ruta que orienti les persones emprenedores perquè assoleixin el seu objectiu, que els faci visibles els entrebancs amb què es trobaran, però que també els ofereixi les eines més indicades per superar-los.

Els estudis demostren que la millora del nivell d'escolarització de l'emprenedor català ha anat a l'alça a partir de 2009. Mentre que el 2008 només el 47 % de les persones involucrades en activitats emprenedores va declarar haver cursat estudis superiors (inclosa la formació professional postsecundària), el 2012 la proporció va ser del 68,3 %. Per això encoratgem les àrees de promoció econòmica, la universitat, els centres educatius i les entitats a seguir treballant per millorar la capacitació formativa de les persones en general i, particularment, dels emprenedors i emprenedores.

El camí cap a la competitivitat i l'excel·lència passa necessàriament per la qualificació personal i professional de les persones capdavanteres de les nostres empreses; aquelles que les inspiren i impulsen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.