Emprenedors

Mare i filla amb un somni compartit

Rosa Salvía i Eva Juncà han aparcat les feines que tenien per tirar endavant conjuntament una acadèmia de formació a Balaguer

A casa som mare i filla, però aquí som dues sòcies amb un negoci conjunt

Rosa Salvía i Eva Juncà són mare i filla i des d'aquesta primavera també són sòcies emprenedores. Han reunit capital, han buscat un bon local a Balaguer, l'han arreglat, i han creat Aurea Acadèmia de Formació i Arts: un centre on ofereixen formació diversa per a infants i adults i activitats d'estiu destinades a l'oci i l'aprenentatge dels més petits. El centre es presenta amb una oferta genèrica de classes de pintura, escultura, repàs de primària, secundària i classes d'anglès, i amb la possibilitat també de fer cursos monogràfics que tractaran assumptes tan diversos com la música per a futures mares o els cursos de protocol i bones maneres, de community manager i de ganxet, entre altres.

Tanta diversitat obeeix a les diferents capacitats de les dues emprenedores: la mare, més artística, i la filla, més orientada als ensenyaments reglats i de l'anglès. Eva Juncà és llicenciada en comunicació audiovisual i abans d'emprendre aquest projecte ha estat treballant i col·laborant en diversos mitjans de comunicació de Lleida. “No ho veig com un canvi radical: en realitat, la docència també és comunicar”, diu Eva Juncà. D'ella va sortir la idea, i ella estarà al capdavant de l'ensenyament de l'anglès, tant per a infants com amb grups d'adults, i els repassos. “Sempre m'ha agradat ensenyar, i finalment he volgut tirar endavant el meu somni”, explica.

La seva mare, Rosa Salvía, encara fa un salt més radical: ella havia treballat fins ara com a inspectora de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Una professió que no sembla deixar gaire espai per a l'art, que és la seva veritable passió. Ara, ha canviat els formularis i els informes pels pinzells, el cavallet i les manualitats. Ha convertit el seu hobby en la seva professió: “És una nova etapa que començo amb molta il·lusió”, diu Rosa Salvía.

I els problemes d'emprendre en família? “Això sí que ho tenim ben clar”, respon Rosa Salvía. “A casa amb la família i els altres germans és una cosa, però aquí n'és una altra de molt diferent: som dues sòcies que miren de tirar endavant un negoci”, explica.

Les dues emprenedores accepten que són temps complicats per iniciar un nou projecte, però alhora es mostren confiades: “Si esperes un moment propici, mai no faries res; en canvi, el que sempre es pot fer és mirar d'avançar amb les idees clares”, apunta Eva Juncà. Una de les dificultats del moment és l'accés al crèdit per engegar noves empreses. No ho han fet, ja que han pogut sufragar tota la inversió amb recursos propis. “Hem estalviat tot el que hem pogut; durant els darrers temps ni tan sols he sortit per poder reunir tot el capital necessari”, explica Juncà.

La inversió s'ha destinat bàsicament al lloguer d'un cèntric local de Balaguer, a l'edifici Rosaleda, amb una vistes espectaculars sobre el riu Segre i el centre històric de Balaguer, i a les obres de reforma del local per adaptar-lo a les necessitats del negoci: separació d'aules i sales d'estudi, instal·lació d'aigüeres i altres elements per a les pintures i manualitats, compra de material d'aula i equipament informàtic, entre altres. Tot i que elles assumiran part de la feina docent, la reforçaran amb la contractació de professorat: de moment, dos, per als primers cursos i activitats que s'engeguen aquest mateix estiu amb colònies d'aprenentatge per a infants. Durant el curs, l'acadèmia oferirà anglès (a partir de quatre anys i fins a adults), dibuix i pintura, manualitats, estudi i classes de reforç, i jocs dinàmics i en anglès per a infants. “En l'anglès, la nostra prioritat serà poder-lo parlar i entendre'l de forma activa, més que una formació massa acadèmica”, promet Juncà.

L'acadèmia es va inaugurar al mes de maig, durant el mes de juny van començar els primers grups, i ara a l'estiu s'ha posat en marxa de forma regular amb les colònies amb infants, i a partir de setembre començarà el primer curs complet d'una nova aventura iniciada, colze a colze, entre una mare i una filla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mare i filla amb un somni compartit

Publicat a