Empreses

Disgol Group vol créixer amb leds de fabricació pròpia a la Xina

La creació l'any 2000 d'Eurodesigns Consulting al país asiàtic va suposar passar de ser una empresa familiar a grup internacional.

Hem passat de facturar vuit milions a arribar als quaranta

La incorporació plena de Javier Moreno, l'actual chieff executive officer (CEO), a Disgol Group l'any 2000 va traduir-se en la internacionalització d'una empresa familiar de llaminadures i objectes de regal creada a finals dels anys 60. El darrer projecte empresarial de Moreno, la segona generació de la família que dirigeix la firma, és créixer en el sector de la il·luminació led amb Ledind. “Ara és el moment de recuperar la inversió feta en la nova divisió empresarial del grup”, explica Moreno. El camí, que ara pretén ser ascendent, va començar l'any 2009 quan en un viatge a la Xina van veure que les llums led eren part del present però sobretot del futur de la indústria de la il·luminació.

El que era un projecte innovador va prendre forma amb la inversió d'un milió d'euros per construir una fàbrica a la Xina des d'on produeixen i distribueixen els seus productes. “És un repte per al grup perquè per primera vegada hem entrat en el sector de la il·luminació industrial”, assegura Moreno, abans d'insistir en la idea que ni el creixement del grup ni l'aposta per la diversificació serien possibles sense la solidesa de la base, l'experiència adquirida en més de quatre dècades i l'aprofitament de recursos i sinergies entre les diferents divisions. En aquest cas, Ledind no existiria sense Eurodesigns Consulting, la firma creada a la Xina l'any 2000 amb capital 100% català. “Va ser una les cent primeres empreses espanyoles que entraven a la Xina amb llicències per operar sense partners”, recorda Moreno. La firma, que inicialment va néixer per donar servei a altres divisions del grup, s'ha convertit en un dels pilars de Disgol Group treballant per a altres empreses. A través d'Eurodesigns Consulting assessoren altres firmes que volen obrir-se al mercat xinès, fan auditories a fàbriques xineses, gestionen mercaderies a àmbit internacional i la logística i l'emmagatzematge a la Xina i l'Estat.

A partir del 2000, el creixement ha estat constant. L'any 2004 el grup creava Amenities Hotel i Licencia Cosméticos, la divisió de cosmètics del grup. Al 2009, el torn va ser per a Ledind. Aquesta projecció internacional s'ha traduït en una transformació del model d'empresa –s'ha passat de ser una firma familiar a una internacional– i en un creixement de la facturació. “Hem passat de facturar 8 milions amb Disgol, Loydis i Dulce Diseño a arribar als quaranta amb la suma de les divisions internacionals”, explica Moreno. Ara per ara, el 75% de la facturació prové de les seccions internacionals. Moreno, però, defensa el paper i el rendiment de les primeres empreses: “El negoci tradicional és un sector madur que encara funciona.” La família Moreno va crear a finals dels seixanta una empresa que es va anant especialitzant en la venda de llaminadures i productes de confiteria i objectes de regal. La cadena de botigues Dulce Diseño, que funciona amb franquícies per tot l'Estat, també forma part de l'origen del grup català.

Disgol Group té uns 8.000 clients i arriba a més de seixanta països entre els quals hi ha, a més de l'Estat, el Senegal, Rússia, Itàlia, França, els Estats Units, la Xina o el Canadà. Segons Moreno, les claus de la competitivitat del grup són la diversificació del negoci, el control dels processos de producció en origen per garantir la qualitat del producte, la simplificació de la cadena de distribució i de transport de mercaderies amb la reducció del nombre d'intermediaris i l'aprofitament de sinergies.

El grup ha apostat per la diversificació del negoci i per la creació de diferents divisions. Disgol, Loydis i Dulce Diseño representen l'origen d'una empresa familiar amb seu a l'Hospitalet que ha crescut internacionalment gràcies a l'aposta que fa més d'una dècada van fer per situar-se a la Xina.
Facturació
40 M€
Treballadors
123
Any de fundació
1968

Quaranta botigues i cinc oficines

Disgol Group disposa de diverses instal·lacions distribuïdes entre Catalunya i la Xina. La seu es troba a l'Hospitalet de Llobregat. Aquesta oficina, la principal, es complementa amb quatre més, a Xiamen, Zhengzhou, Qingdao i Shenzhen. Pel que fa a magatzems, el grup té uns 8.000 metres quadrats dividits en quatre plataformes a l'àrea de Barcelona i 10.000 metres quadrats més a la Xina. A banda, a través de la divisió Dulce Diseño, la cadena de botigues que ven llaminadures i objectes de regal, disposen d'una botiga pròpia i 39 franquícies repartides per tot l'Estat espanyol.

Disgol Group té 123 treballadors directes. Javier Moreno destaca que el personal que treballa a la Xina és originari del país asiàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Disgol Group vol créixer amb leds de fabricació pròpia a la Xina

Publicat a