Empreses

El càmping El Delfín Verde invertirà 10 milions d'euros fins el 2018

El 90% dels clients són estrangers, principalment holandesos
“Per instal·lacions pràcticament ja som un càmping de luxe”

El càmping El Delfín Verde, de Torroella de Montgrí, ha elaborat un pla d'inversions que va començar l'any passat i té una durada fins al 2018 per invertir d'entre 8 i 10 milions d'euros en les instal·lacions “per adaptar-les al càmping del futur segons les tendències del mercat”. En aquests moments El Delfín Verde està considerat un càmping de primera categoria, però segons assegura el director d'estratègia, Miquel Vilaplana, serà un càmping de luxe. “Per instal·lacions ja pràcticament ho som. Ara estem estudiant si pel que fa a màrqueting interessa o no”, comenta Vilaplana.

Entre les inversions previstes hi ha la construcció d'una nova piscina, la millora d'allotjaments i es planteja un canvi d'organització, la creació d'una cuina central i la remodelació del bar restaurant, entre d'altres.

El càmping obre cinc mesos l'any –des de maig fins a setembre– i durant la temporada alta arriba a una ocupació màxima de 7.000 persones. Això vol dir que pel càmping passen cada any unes 40.000 persones que fan al voltant d'unes 400.000 pernoctacions. “El 90% del nostre client és estranger”, explica Vilaplana. De fet, el principal usuari del càmping El Delfín Verde és l'holandès (el 50%), després hi ha l'alemany, l'anglès i el francès. I ja en nombre menor hi ha el client de Dinamarca, el del Regne Unit, el de Bèlgica i el provinent de l'Estat espanyol, entre d'altres.

El Delfín Verde té una extensió de 33 hectàrees. Disposa de 1.800 parcel·les d'acampada “molt generoses”: de més de 100 metres quadrats cadascuna. I pel que fa a allotjament, aquests darrers anys el càmping està condicionant el que anomenen barris, que són grans zones de bungalous amb gespa i jardins i pensades perquè l'usuari hi pugui passejar, anar en bicicleta o jugar. Vilaplana calcula que l'establiment disposa d'uns 250 bungalous o mobilhomes, dels quals n'hi ha d'agències majoristes de viatges.

Consta també d'una gran recepció amb punt d'informació tant d'activitats del mateix càmping com d'activitats externes i d'excursions per les comarques gironines i fins i tot de Barcelona; tres restaurants, un d'ells pizzeria i un altre amb menjar asiàtic, dues barbacoes grill, una zona de chillout i una discoteca només per als clients del càmping. Vilaplana destaca també que El Delfín Verde disposa del supermercat de càmping “més gran de l'Estat” que “competeix en preus amb qualsevol supermercat de Torroella de Montgrí”.

Les instal·lacions disposen d'un miniclub –un espai destinat a nens i nenes de 4 a 10 anys–, una zona esportiva “espectacular”, ja que té un camp de futbol de mides oficials, vuit pistes de tennis, dues pistes de pàdel, pista de futbol sala i de bàsquet, dues pistes de voleibol i un minigolf de divuit forats, entre d'altres.

El càmping es va inaugurar el 1962. “No som el càmping més antic de l'Estat, però som dels primers que es van constituir a l'Estat espanyol i sobretot a la Costa Brava”, comenta. Va néixer perquè la família Vilaplana disposava des de principi del segle passat “del Mas Pinell i d'alguns terrenys que l'envoltaven”. “Era a la zona del final on hi havia aiguamolls i arrossars de mala qualitat ja que la gent havia deixat de fer arròs per problemes amb els mosquits”, assegura. És per això que els seus avis, en Miquel i la Maria Carmen, van decidir muntar un càmping. Inicialment es va crear conjuntament amb diferents socis i la nova instal·lació i la urbanització Mas Pinella es va desenvolupar de manera conjunta. Al cap de deu anys, la família Vilaplana va poder comprar totes les accions i crear una empresa familiar. “L'avi Miquel i en Josep Maria Lafuente, que en va ser director durant quaranta anys, van aixecar el càmping”, explica Vilaplana. El canvi de generació es produeix el 1994 i l'actual propietari, en Miquel Vilaplana, se'n fa càrrec el 2005 “moment en què l'empresa es comença a professionalitzar”. El 2011, Antoni Bros es fa càrrec de la direcció amb la idea de trencar motlles i qüestionar-se tot el que fan i el perquè ho fan. La crisi no ha representat ni per Vilaplana ni per Bros un problema, sinó una oportunitat. De fet, amb els canvis que han dut a terme aquest darrer any han crescut un 10% en nombre de treballadors. En aquests moments la plantilla fixa és de 45 persones, però en temporada alta poden arribar a contractar fins a 300 persones de manera directa. La facturació del càmping és d'uns vuit milions d'euros i la total agregada i consolidada del conjunt d'empreses d'El Delfín Verde –tenen també l'hotel Clipper, situat al costat del càmping– és de més de 14 milions d'euros anuals.

El Delfín Verde assisteix a unes 25 fires internacionals cada any, en una vintena de les quals ho fa amb estand propi. És el càmping complex turístic “amb més seguidors a Facebook del món”. Aquesta setmana passada superaven els 33.800 seguidors.

Facturació

8 M€

Treballadors

45

Any de fundació

1962

El càmping El Delfín Verde ha guanyat distincions en quasi tots els països. Entre els més destacats hi ha: el Best Camping 2013 i 2014 per l'Adac i Awmb; l'Europa Preiss 2011 i el Diploma turístic de Catalunya. A més de les certificacions ISO 14001 per la TÜV i EMAS.

Entre els millors d'Europa

Dotze càmpings catalans, entre els quals hi ha El Delfín Verde, s'han situat aquest any entre els millors d'Europa després rebre el guardó Best Camping 2014, un dels màxims reconeixements que poden rebre aquest tipus d'establiments turístics. Aquests càmpings distingits passen a formar part de la guia que edita l'associació automobilística amb més socis d'Alemanya, l'Adac, que cada any avalua més de 5.500 càmpings europeus, i que és pràcticament un manual de viatger per als campistes holandesos i alemanys. Aquests establiments han rebut les cinc estrelles per les seves instal·lacions, l'oferta complementària i els serveis que ofereixen.

Els càmpings catalans són: Les Medes, el Cypsela Resort, La Ballena Alegre, L'Àmfora, Les Dunes, El Delfín Verde, el Mas San Josep, el Vilanova Park, el Templo del Sol, el Tamarit Park, el Torre del Sol i el Platja Mont-roig Càmping.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.