Empreses

Agustí Torelló Sibill estrena vins escumosos, vinculats al Penedès

Dos anys després de desvincular-se del projecte familiar encapçalat pel seu pare, Agustí Torelló Mata, el nou celler d'Agustí Torelló Sibill llançarà al mercat la setmana vinent els cinc primers vins.

Del celler AT Roca en sortiran dos vins amb DO Penedès, un amb DO Montsant i dos escumosos, vinculats a la DO Penedès en lloc de la DO Cava. “No conec cap vi de prestigi que no estigui íntimament lligat al territori”, explica Agustí Torelló. I hi afegeix: “El que realment té més sentit és el Cava Penedès, però actualment la legislació no ho permet.” Els nous escumosos no estan inclosos en la DO Cava, perquè Torelló considera que “l'ànima i la zona és el Penedès i ja inclou dos conceptes en un”.

El seu fill, Agustí Torelló Roca, ha assegurat que la DO Penedès presentarà a finals de mes una nova normativa per als seus escumosos i un nom que els unificarà en la denominació d'origen. En la presentació dels vins hi va haver la presència del conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que va elogiar-ne la iniciativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.