Focus

“Estic content però no sé si ho tornaria a fer, és molt dur”

Tot i viure en una finca agrícola d'una vintena d'hectàrees, Albert Batalla i la seva parella mantenien una relació distant amb el món agrícola: “No plantàvem ni quatre tomàquets. Teníem les nostres feines i ja vivíem bé”. Ara bé, les empreses on treballaven (una portuària i l'altra dedicada a la maquinària) van abaixar la persiana i ells es van trobar a l'atur en un moment en què les seves edats, rondant la cinquantena, lluïen el cartell d'alt risc per trobar una nova ocupació.

La solució la van tenir gairebé sense sortir de casa perquè a la finca de Torrelles de Llobregat on viuen hi tenien llogaters dedicats a l'agricultura ecològica. “Ens van dir que al mercat hi havia demanda d'ous ecològics.”

Després d'assessorar-se i de visitar algunes granges (tant a Catalunya com a Segòvia i Saragossa) que ja estaven duent a terme projectes similars, van posar fil a l'agulla per arrencar Ous de Can Reinal, un negoci que a dia d'avui ja ocupa tres granges amb 2.800 gallines i un rendiment de 2.200 ous diaris. Albert Batalla apunta: “Ara estic content, però no sé si ho tornaria a fer, és molt dur.” S'explica: “Si ho vols com a complement d'alguna altra activitat, d'acord, però viure només d'això és difícil.” No amaga que ell mateix s'encarrega de posar-hi duresa perquè “treballem amb molta autoexigència. No venem l'ou amb més de dos dies. Començar costa diners perquè hi ha molts ous que, al començament, quan no tens clientela, no els has pogut vendre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.