Empreses

Frigorífics del Moral preveu créixer un 20% en tres anys

L'empresa de Fornells de la Selva distribueix els productes de les principals marques de congelats i gelats entre el canal horeca de les comarques gironines

Les noves cambres frigorífiques tenen capacitat per a 1.000 palets

Frigorífics del Moral, una empresa familiar fundada per Juan del Moral fa més de 25 anys, preveu créixer un 20% en els propers tres anys ampliant la seva gamma de productes i mantenint l'aposta pels productes congelats en primer lloc, els gelats i, en menor mesura, els productes refrigerats i secs.

Ubicada des dels seus inicis a Fornells de la Selva, aquesta empresa és la distribuïdora en exclusiva de Frigo a les comarques gironines i és també a la demarcació la marca de referència de la distribució d'altres fabricants i marques reconegudes, totes dirigides al sector horeca. Fripan, Knorr, McCain, PCS (Productos Congelados Selectos), Dr. Oetker, AudensFood, Unilever Food Solutions i Vins Faura, són noms amb què treballa Frigorífics del Moral. També treballa amb Anedilco, el major grup de distribució de congelats de l'Estat, que engloba 60 distribuïdors de productes com ara verdura, peix, cefalòpodes i carns. Així, de la seva gamma de productes destaquen els congelats, que representen un 38% de la facturació: carn (principalment porc, pollastre i vedella); patates i verdures, peix, marisc i cefalòpodes (calamar, pop, sípia), i precuinats (pasta, pizzes, canelons, plats preparats, aperitius, snacks, croquetes...). El gelat per a gelateries professionals, la restauració i petits supermercats de proximitat suposa el 35% de la facturació, mentre que el ventall de masses (pa, brioixeria i pastisseria) suposa el 22%. La resta, el 5%, correspon a la distribució de productes refrigerats (nates, margarines, maioneses, làctics) i productes secs (olis, sopes/cremes, caldos, pastes, salses deshidratades, purés, postres en pols, així com tot tipus de complements i infusions). En conjunt, 1.360 referències.

Els orígens de Frigorífics del Moral es remunten a l'any 1986, quan Frigo va proposar a Joan del Moral la representació d'aquesta marca a Girona. “En ser gelat, té una estacionalitat molt forta, i per això vam haver de complementar-ho amb el congelat, que dóna estabilitat tot l'any”, explica el fundador de l'empresa. Així, de mica en mica, la firma va anar creixent amb nous fabricants i marques reconegudes.

amortitzar instal·lacions

El propietari de Frigorífics del Moral explica com el creixement que es preveu per als propers anys continuarà en la mateixa proporció i potenciant el congelat. En aquest sentit, és fonamental per a aquest creixement la capacitat de les instal·lacions, que, des de fa un parell d'anys, estan reformades i totalment modernitzades després de tres anys d'obres. “L'empresa està consolidada i ara hem de rendibilitzar del tot les instal·lacions”, explica Del Moral. Són 3.000 m², amb unes cambres frigorífiques amb capacitat per a 1.000 palets i amb un volum total de fred de 6.000 m³. També hi ha les oficines, que disposen d'un espai per fer formació i demostracions del producte. Aquest espai, que conté una cuina totalment equipada, està pensat, per exemple, per fer demostracions in situ als clients dels productes i per formar l'equip comercial, que constitueix la veu i la cara visible de l'empresa, a més de les xarxes socials, on són presents des de fa un mes i mig.

Joan del Moral explica que els punts forts de l'empresa són l'experiència d'aquests 28 anys, l'aposta per les marques i l'equip que forma l'empresa –que oscil·la entre 38 i 45 treballadors, segons la temporada–. “És molt important que el client se senti assessorat i ben servit”, diu Del Moral, que destaca la relació fluida de l'empresa amb els seus clients i els productes. Actualment, la cartera és de 1.800 clients.

NOVA PÀGINA WEB.

L'afany de l'empresa per “estar al dia i parlar tots els idiomes”, segons puntualitza Sílvia del Moral, responsable d'administració i filla del fundador de l'empresa, ha fet que s'estigui treballant en la nova pàgina web que ha de sortir aquest mateix any i que incorporarà les comandes per internet. Per promoure la presència a les xarxes socials, l'empresa ha organitzat un sorteig fins a finals de maig entre els clients que marquin un “M'agrada” al Facebook, que poden guanyar un iPad Mini.

La plantilla de Frigorífics del Moral, ubicada a Fornells de la Selva, oscil·la entre 38 i 45 treballadors segons la temporada, que té a l'estiu i a la costa el seu punt més àlgid.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Frigorífics del Moral preveu créixer un 20% en tres anys