Empreses

Viena traslladarà a Terrassa part de les oficines centrals

Mantindran la seu de Can Roqueta de Sabadell, però asseguren que els ha quedat petita

La cadena espera poder obrir els pròxims mesos entre quatre i cinc nous restaurants
L'edifici té més de 5.600 m² i fins fa un mes era la seu del ‘Diari de Terrassa'

Establiments Viena, la cadena de restauració sabadellenca, té previst traslladar part dels serveis centrals a un edifici de 5.616 m² ubicat al carrer Vinyals de Terrassa i que el passat 10 de març va comprar al BBVA.

El responsable d'expansió de la cadena, Jesús Marinetto, ha assegurat que des de fa un any aproximadament estaven buscant algun immoble a Sabadell i els municipis de la rodalia per poder encabir-hi algunes de les oficines, ja que les actuals instal·lacions al polígon sabadellenc de Can Roqueta, on s'ubica la seu central des del 2002 i el centre de producció, havien quedat petites. Actualment tenen uns 1.000 m² d'oficines i Marinetto recorda que en aquell moment van ocupar les oficines “unes vint persones, ara en som un centenar i ens falta espai”. Per això van començar fa un any a buscar locals al Vallès per ampliar oficines, fins que van veure al lloc web del BBVA que hi havia aquest local en venda que “encaixava amb el què volem fer”. És bastant probable que s'hi acabi ubicant els serveis administratius, els de formació i comercials, mentre a la seu central de Sabadell s'hi mantindrà el forn de pa, el centre logístics i el de producció càrnia.

L'edifici, dissenyat per l'arquitecte terrassenc Jan Baca, va ser la seu del Diari de Terrassa durant 12 anys, però el mitjà es va traslladar el 7 de març passat a unes noves instal·lacions més petites. Tot i que des de Viena han preferit no pronunciar-se sobre el cost de l'operació de compra perquè asseguren que hi ha algunes variables que podrien modificar la quantitat final, asseguren que donaran la xifra final d'inversió quan hagin adequat i fet obres al local. En qualsevol cas l'anunci de venda que publicava l'entitat bancària al seu lloc web parlava d'una xifra al voltant dels 4,5 milions d'euros.

La voluntat de la companyia es definir el més aviat possible quins departaments traslladarà a aquesta nova seu de cinc plantes, un pàrquing soterrani i que disposa d'una sala d'actes. El més probable és que no s'ocupi la totalitat de la superfície d'entrada, ja que la compra també està pensada per donar resposta d'espai a futurs creixement de l'empresa. Això sí, Marinetto ha deixat clar que només s'hi ubicaran oficines, que no tancaran les de Can Roqueta i que no hi obriran cap restaurant. A Terrassa Viena ja hi té tres establiments de menjar que els donen un bon rendiment, el primer dels quals va obrir l'any 1998 al Parc Vallès. El segon està ubicat al centre i va suposar la reforma d'un singular edifici modernista que era la seu de la Sociedad General de Electricidad, i el tercer està situat al sector Montserrat.

La darrera obertura d'un establiment Viena es va produir el mes passat a Sant Boi del Llobregat, amb la posada en funcionament d'un dels nous establiment i que segueix l'estètica dels xalets, incloent un servei de menjar per a cotxes, que va començar a introduir el setembre de l'any passat. Aquest és el 44è local que ha posat en funcionament l'empresa des de la seva fundació l'any 1969 i ha invertit en aquest edifici de 647 m² un global d'1,9 milions d'euros. Viena també té establiments oberts des de fa alguns anys a Saragossa i Andorra.

CINC NOUS LOCALS.

L'expansió seguint el model de taca d'oli no s'atura i ja estan esperant l'autorització definitiva i les llicències per poder obrir entre quatre i cinc locals a la rodalia de Barcelona. L'any passat l'empresa va tancar amb una facturació de 65 milions d'euros, n'invertirà 9,5 enguany i gestiona una plantilla de 1.400 treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.