Empreses

URH&Co Hoteliers incorpora quatre hotels més

La cadena gironina es convertirà aquest any en la primera empresa hotelera amb marca internacional de l'Estat espanyol

Preveuen entrar també a la República Dominicana, França i Itàlia

L'empresa de Girona URH&CO Hoteliers, que explota i gestiona quatre hotels de la demarcació de Girona, preveu gestionar una quinzena d'hotels a final del 2015. De fet, segons explica el conseller delegat de l'empresa, Miquel Àngel Carulla, d'aquí a poques setmanes l'empresa ja doblarà el nombre d'establiments –estan en el tram final de les negociacions–, dos dels quals són a Barcelona, un altre a la ciutat de Màlaga i el quart a Cadis. “Tres d'aquests establiments seran Hilton –dos amb la marca Double Tree by Hilton i l'altre, Hilton Garden Inn–, amb la qual cosa ens convertirem en el primer franquiciat del Double Tree by Hilton d'Europa i la primera empresa hotelera amb marca internacional de l'Estat espanyol”, segons assegura Carulla, que explica que entre els objectius clars de l'empresa hi ha gestionar hotels a Madrid, València i Alacant, Tarragona –“perquè jo sóc de Reus i em fa il·lusió”– i també Andalusia –“perquè la ciutat de Sevilla m'agrada molt”–. Els socis d'URH també preveuen adquirir un parell d'hotels més a la demarcació de Girona, algun d'ells a la Costa Brava.

El projecte d'URH (Urbano Rural Hotelera) implica també la internacionalització, tot i que aquí Carulla no vol concretar terminis. La idea és “entrar amb un o dos hotels a la República Dominicana perquè és una zona on jo ja havia treballat” i perquè “és un mercat molt segur”. La idea de la central hotelera és tenir hotels també a França i Itàlia.

L'empresa té la seva seu a la ciutat de Girona, es va crear ara fa tres anys i està formada per tres socis: Marc Pellissa –màrqueting–, Mariano Berlanga –finances i administració– i el mateix Carulla. “Som tres socis molt ben avinguts i amb una llarga experiència en la posada en marxa i consolidació de projectes hotelers, de restauració i d'oci, però no descartem incloure un soci més donat l'atractiu que té l'empresa”, assegura Carulla, que recalca que no es tracta de fer una ampliació de capital sinó que seria “un soci que té diversos projectes i els vol desenvolupar amb nosaltres”.

Actualment l'empresa URH&CO Hoteliers disposa de quatre hotels a la demarcació gironina. L'hotel Molí del Mig, de Torroella de Montgrí, va ser el primer que es va incorporar al grup. És el més petit de tots “i ara per ara és l'únic dels quatre que no tindrà marca internacional”. Disposa de 23 habitacions i està dirigit per Yassine Boualalla i, segons Carulla, “en aquest establiment hi ha grans plans de creixement”. El segon hotel que es va incorporar a la cadena, és l'hotel Double Tree by Hilton Empordà, de Gualta “el primer Hilton de les comarques gironines”. Amb 87 habitacions i dirigit també per Boualalla, està ubicat just al costat del camp de golf Empordà. L'any passat va tenir un total de 23.475 pernoctacions i els clients provenen de l'Estat espanyol, França, Suècia, Finlàndia i Dinamarca, entre d'altres. El tercer hotel d'URH és l'URH Girona, establiment que pertanyia a la cadena hotelera NH i que l'empresa gironina va adquirir el març del 2013. Aquest hotel està “a punt de convertir-se en un Double Tree by Hilton” i disposa de 115 habitacions i està dirigit per Esther Solà. Al tancament de l'any 2013 l'establiment va tenir una ocupació del 45 per cent, “però amb la conversió a Hilton preveiem un creixement d'ocupació principalment de client internacional”, assenyala Carulla.

I finalment, el juny de l'any passat la cadena va adquirir la gestió de l'AC hotel Palau Bellavista by Marriott, de Girona, un establiment que té 74 habitacions i que actualment és dirigit per Anna Ciurana. “L'hotel es caracteritza perquè és l'escenari de nombrosos esdeveniments, formacions i congressos d'empresa, però també té turisme familiar”, afirma. Tots quatre hotels tenen quatre estrelles.

A la central URH hi treballen actualment catorze persones. “Creixem poquet perquè no volem que passi com en d'altres cadenes, que estan sobredimensionades i ara tremolen totes”, assegura. La facturació d'URH el 2013 va ser d'uns cinc milions d'euros “i amb la incorporació dels vuit hotels l'empresa preveu quadruplicar aquesta xifra i arribar als vint milions d'euros”. Des d'URH, sempre segons Carulla, es gestionen tots els hotels, malgrat que cada hotel té el seu director, que és qui gestiona el dia a dia de cada establiment. “Des de la central supervisem el conjunt i fem el control financer, comercial i aprovem els pressupostos de cadascun dels establiments”, comenta el conseller delegat de l'empresa.

Carulla també va explicar que entre els plans de creixement d'Urbano Rural Hotelera també hi ha créixer en el sector de la restauració. “No anem a buscar les tres estrelles Michelin, però sí que volem restaurants amb cuina catalana o buscar segments de mercat que no estan oberts, com és el de la cuina caixer”, comenta.

Carulla, que assegura que tots aquests creixements els fan “amb molta humilitat”, afirma que “la finalitat de les empreses és créixer, però mai s'ha de confondre la humilitat amb l'avarícia”. Explica que la central hotelera és a Girona i que no tenen intenció de traslladar-se perquè estan encantats d'estar en aquesta ciutat.

Urbano Rural Hotelera és una empresa que explota i gestiona hotels, restaurants i locals d'oci. Segueix el model de franquícia amb marca internacional i actualment opera amb Double Tree by Hilton i Marriott, i no descarta introduir altres marques. Opera també amb marca pròpia.
Facturació
5 M€
Treballadors
14
Any de fundació
2011

La qualitat per sobre de tot

La cadena hotelera dóna preferència a la qualitat per sobre de tot i per això no preveu abaixar preus per sota el preu de cost per captar més clients com, segons assegura Carulla, “passa en alguns hotels de la ciutat de Girona”, que “venen habitacions de quatre estrelles a preu de tres”. Comenta que els establiments d'URH són “hotels amb preus continguts” i diu: “Som fidels a la nostra filosofia i el que no volem fer és abaixar preus per haver de rebaixar també la qualitat i els serveis als nostres clients.” També critica que l'administració gironina “està matant l'oci a la ciutat” obligant a tancar les terrasses a les 12 de la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L'URH&Co Hoteliers incorpora quatre nous hotels