Empreses

Viatges a les meravelles submarines

Suny Travel és una empresa de l'Hospitalet que ofereix viatges de busseig al mar Roig

Suny Travel ven directament als clients, el que dóna la màxima garantia

El mar Roig amaga a les profunditats 1.248 espècies de peixos diferents i una varietat de 400 coralls. És la meca del submarinisme, i com a tal ha desenvolupat una activa indústria turística al voltant del busseig. Suny Travel, amb seu a l'Hospitalet, és una agència de viatges que s'ha especialitzat en estades al mar Roig, un indret que s'ha vist reforçat amb la crisi, ja que té per al mercat espanyol un preu molt més competitiu que altres destins clàssics com les Maldives o les Galàpagos. “És el destí que més venem, ja que és el més barat i proper i té un èxit garantit per la riquesa del seu fons”, assenyala Vicente Vila, gerent de Suny Travel, que valora el parc marí de Ras Mohammed com un dels 25 millors llocs del món pel que fa a biodiversitat.

Vila busseja des de fa quaranta anys. Si bé ara és un esport relativament popular, quan ell va començar era força més complicat. “Me'n va ensenyar un amic que va fer busseig a l'armada. Llavors hi havia molt poques escoles i el material era difícil d'aconseguir.” Al llarg de la seva trajectòria Vila ha tingut botiga i centre de busseig a Palamós i ha estat bussejant durant molts anys a les illes Medes. També ha format instructors, una activitat que no exerceix actualment, diu, per falta de temps. Ara s'ha especialitzat en l'organització de viatges de busseig a Egipte, país on passa la meitat del temps, entre maig i desembre.

Vila explica que Suny Travel ofereix “un producte directe de l'armador, ja que som operadors turístics però no venem a les agències sinó directament als clients, el que dóna la màxima garantia”. L'agència treballa amb un soci egipci i cinc vaixells, de manera que ”tot espanyol que s'embarca en aquests vaixells passa per nosaltres». La base és la població de Sharm al-Sheikh, des d'on salpa el vaixell en què els clients passaran una setmana. Qui contracta aquest tipus de viatge va a bussejar. Ras i curt. Això significa que farà 20 immersions en una setmana, fins a quatre en un dia, cadascuna d'entre 50 i 60 minuts. Els bussejadors se submergeixen a una profunditat d'entre 15 i 20 metres –el màxim en el submarinisme esportiu és de 30 metres–. “De zero a 15 metres hi ha més llum. A partir de 15 metres es pot trobar una gran fauna”, explica Vila, que assegura que és capaç de distingir entre 40 i 50 espècies de peixos diferents.

El vaixell té entre dos i tres guies, que acompanyen cadascú a un grup de fins a vuit persones. “Així ens assegurem que no hi hagi cap accident ni es perdi ningú, i els portem als millors llocs”, explica. A banda de les sortides clàssiques, que agrupen fins a 20 persones en un vaixell, Suny Travel ofereix excursions especialitzades de busseig tècnic, que es practica amb una ampolla diferent, i de busseig fotogràfic, una varietat que té cada cop més adeptes gràcies a l'abaratiment i perfeccionament dels equips fotogràfics.

El paquet estàndard que contracten els clients a Suny Travel costa 1.300 euros, el que inclou un viatge de vuit dies amb vol, trasllats, hotel a Sharm al-Sheikh i estada al vaixell amb tots els serveis i immersions inclosos. “Ens ha anat bé especialitzar-nos en Egipte”, valora Vila, perquè és un viatge més barat que el de les Maldives, que surt per 2.300 euros, i el de les Galàpagos, que en costa 3.500. “Aquests també són molt bons, però més cars, i ja no es fan”, explica Vila, que ha vist canviar la clientela en els últims anys. “Ha desaparegut el noi de 20 anys, que abans es podia pagar un viatge d'aquest tipus. Ara el client típic és la parella de 30 anys en què treballen tots dos i no tenen fills.” Suny Travel, que té una plantilla de quatre persones, va facturar l'any passat 900.000 euros. L'objectiu és, segons el gerent, mantenir-se com estan i fer front, entre altres coses, al que Vila defineix com “intrusisme per internet”. És a dir, empreses que ofereixen viatges en línia per 800 euros “ en vaixells vells i posant en risc la seguretat, i que afecten les nostres vendes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Viatges a les meravelles submarines