Empreses

Seat fabricarà a Txèquia el tot terreny dissenyat a Martorell pels baixos costos

El grup Volkswagen ha adjudicat la producció del tot terreny urbà de Seat (també conegut com a SUV) a la planta de Skoda a Kvasiny (República Txeca). El president de Seat, Jürgen Stackmann, va justificar ahir que la decisió de produir el vehicle a la planta de Skoda, ubicada a la ciutat de Kvasiny, s'ha basat en els costos laborals, que són més baixos que els de la planta catalana.

El cotxe ha estat dissenyat íntegrament al centre de disseny de Seat a Martorell i està previst que s'incorpori a les línies de producció de la planta txeca el 2016, per posar-lo al mercat en la segona meitat d'aquell any.

El president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero (UGT), considera un “error garrafal” no haver donat l'oportunitat de negociar a la plantilla de Martorell, i lamenta que des del començament Volkswagen només ha tingut en compte la planta de Skoda. Carnero reconeix que els costos salarials txecs són inferiors, però manté que hi ha elements més importants, com la qualitat i l'eficiència de la planta catalana.

El secretari de la secció sindical de CCOO, Rafael Guerrero, explica que els costos laborals només representen al voltant d'un 85% del cost de fabricar un automòbil, per la qual cosa rebutja les explicacions de la direcció.

A la presentació dels resultats del 2013 al març, Stackmann va afirmar que la companyia confia que l'entrada en el segment del tot terreny urbà -que ha crescut més del 40% els últims cinc anys a Europa- contribuirà a arribar a la “rendibilitat sostenible” de la marca, que acumula pèrdues des del 2007. L'any passat va perdre 149 milions d'euros, gairebé quintuplicant les pèrdues, tot i obtenir la xifra de vendes més gran de la seva història: 6.473 milions d'euros, un 6,3% més que l'exercici anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.