Emprenedors

Fer música amb els dits des de l'iPad

Conductr capta 100.000 euros amb una aplicació de producció musical que explota les opcions tàctils de la tauleta d'Apple

En poc més de tres mesos han aconseguit 30.000 descàrregues
a tot el món

Tan sols ha estat dos mesos al mercat en la seva versió freemium amb els primers mòduls de pagament disponibles, però en aquest poc temps ja ha registrat 30.000 descàrregues a tot el món de la seva aplicació, Conductr, i els seus creadors esperen superar la previsió de tancar l'any amb 60.000 usuaris registrats.

La principal aposta de Conductr, que suma clients sobretot als Estats Units, Alemanya, Anglaterra, França, el Japó i Austràlia, és explotar al màxim les capacitats tàctils de l'iPad. “En tot moment vam tenir clar que volíem desenvolupar l'aplicació per a Apple, treballar amb el sistema Android hauria estat molt més complicat i, a més, l'estadística ens diu que el nostre client potencial treballa bàsicament amb iPad, així que la decisió estava clara”, expliquen Julià Carboneras i Oriol Rosell, que junt amb Albert Minguell formen el grup de socis fundadors d'aquesta start-up amb seu a Barcelona.

Aquesta primera aplicació de Conductr està dissenyada per controlar el programari de gestió musical Ableton, un dels que lidera el mercat i que disposa d'uns 15 milions d'usuaris arreu del món, però la intenció dels emprenedors és posar al mercat versions de l'aplicació ajustades als principals programaris de gestió musical —n'hi ha uns cinc a tot el món— i així ampliar la seva base d'usuaris.

De fet l'empresa ja preveu comercialitzar la primera d'aquí un mes. “Al final l'objectiu és convertir-nos en una mena de controlador universal”, apunten.

Precisament per poder centrar-se en aquesta part de desenvolupament de nous productes, així com en les activitats de màrqueting, la firma acaba de tancar una primera fase de finançament que els ha permès l'entrada de múltiples inversors privats que han aportat un total de 100.000 euros.

Els emprenedors reconeixen que l'experiència de passar per la primera edició de l'acceleradora Conector —impulsada entre d'altres pel fundador del grup Itnet, Carlos Blanco, el fundador de LetsBonus, Miguel Vicente, o el d'Imagine, Xavier Verdaguer—, els ha ajudat. “Aquesta primera fase ens ha de servir a més de pont per tancar una segona fase en què voldríem captar 300.000 euros més”, destaca Rosell.

Al seu favor per captar l'atenció dels inversors hi ha el fet de moure's en un terreny que està en plena expansió —les aplicacions musicals són les terceres que més negoci generen a l'App Store d'Apple.

Sense mirar.

Per ara les xifres de descàrregues avalen el recorregut per a aquesta aplicació que vol jugar a més la carta d'una clara aposta per la usabilitat —fins i tot permet controlar el programa sense mirar, tan sols amb el tacte dels dits—, i la personalització a través dels mòduls de pagament. “L'experiència d'usuari és el que ens diferencia clarament d'altres aplicacions similars”, destaca un Julià Carboneras.

Contents amb la rebuda que ha tingut l'aplicació entre els professionals del sector de la producció musical els emprenedors ultimen una cartera d'artistes que actuïn com a ambaixadors de l'aplicació. “Estem treballant molt la nostra visibilitat en el sector per continuar sumant usuaris ràpidament”, expliquen.

A les oficines de Conductr hi treballen entre personal a temps complet i becaris deu persones, totes homes perquè com admeten Carboneres i Rosell “aquest és un sector preeminentment masculí, el perfil del nostre usuari és bàsicament el d'homes, de classe mitjana i mitjana-alta, d'entre 16 i 50 anys i a l'última en tecnologia”, expliquen.

En tot cas Conductr té previst ampliar la base de clients potencials desenvolupant altres aplicacions no vinculades a programaris musicals ja existents i que obrin la porta a usuaris amb menys experiència. “Ara mateix el nostre principal objectiu és crear una massa d'usuaris al més àmplia possible per avançar també en facturació”, destaquen els emprenedors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Fer música amb els dits des de l'iPad