Empreses

Tecnopower deixa enrere la crisi amb inversió i qualitat

La firma adquireix maquinària nova per millorar els acabats en processos de transmissió mecànica i tècnica lineal. Dobla la presència a Portugal

La facturació a Portugal s'ha consolidat fins al punt de doblar-se a l'últim any

Tecnopower, empresa especialitzada en transmissió mecànica i tècnica lineal, enguany podria triplicar la facturació respecte a l'any 2010. L'augment important del nombre de vendes, -la previsió del qual és que arribi a 7,6 milions aquest any- és degut a la potència de la xarxa comercial, a l'augment de la inversió en maquinària per obtenir material de millor qualitat en els acabats i activar la presència a altres mercats, com ara el de Portugal, explica Vicent Sospedra, director general de l'empresa del Baix Llobregat.

Quan pitjor anava la situació econòmica a l'Estat espanyol la direcció de l'empresa va decidir ampliar la xarxa comercial, formada per enginyers, i també dotar de més recursos l'àrea d'R+D+I, amb una clara aposta per la qualitat. “Avui el client t'ha de conèixer per ser el millor del teu camp, si no, no ets ningú”, explica el fundador de l'empresa. Tecnopower ha invertit en maquinària nova i ha incorporat un centre de mecanització CNC per a l'acabat dels fusets i per al procés de polit de les arestes de les guies. D'aquesta manera, “els productes ja surten de la planta per entrar directament en el procés productiu del client”. La firma ha invertit 125.000 euros per transformar el taller i l'adquisició de la maquinària nova. A Tecnopower estan creixent força al darrer any gràcies a aquestes decisions. Concretament, el primer semestre d'en-guany ha augmentat un 40% la facturació. Les causes són dues. En primer lloc, perquè “ara tenim més clients però també perquè observem més optimisme als mercats”, afirma el director general de l'empresa. Una altra explicació pels bons resultats econòmics és per la internacionalització. La firma ha consolidat la seva xarxa comercial de vendes a Portugal, on ha doblat la facturació durant l'últim any.

Importació de l'acer.

Amb 22 treballadors i 1.500 metres quadrats entre taller, magatzem i oficines, l'empresa catalana nascuda el 1995, importa l'acer del Japó, Alemanya, Taiwan i França per fer-ne els acabats i modificacions que demanen els clients per, llavors, distribuir-lo arreu de l'Estat espanyol i Portugal. Catalunya, amb un 36%, és el principal mercat. El País Basc, València i la zona del centre i sud, se n'emporten el 19%, 14% i 13%, respectivament.

A Tecnopower, que desenvolupen solucions en transmissió mecànica i tècnica lineal mitjançant la comercialització de productes tècnics per a l'automatització i la robòtica, treballen per a diversos sectors. El principal és el fabricant de maquinària i la enginyeria. Concretament, el sector de màquina-eina, del tall, el d'alimentació, medicina i el de la fusta.

Per Vicent Sospedra, l'explicació de l'augment important en les vendes de la firma que dirigeix són degudes, en bona part, a “una certa alegria econòmica que viu el sector industrial els darrer mesos”. Tot i així, el fundador de l'empresa explica que cal anar amb peus de plom perquè el mercat és canviant. I insisteix: “L'important és treballar amb qualitat i ser conegut en el sector.”

Tecnopower va néixer el 1995 a Sant Just Desvern amb 3 treballadors. El 2000 es va traslladar i ja va arribar a 8 operaris. El 2007 va comprar el local del costat i van arribar als 12 ocupats. Ara ja són 22 i ja pensen a incorporar més personal.

Tecnopower és una empresa de caràcter familiar fundada fa 14 anys per Vicent Sospedra. Fa uns anys, la successió familiar va quedar assegurada amb Xavier Sospedra, que ostenta la direcció comercial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tecnopower deixa enrere la crisi amb inversió i qualitat