Empreses

Chiorino Ibérica preveu doblar la facturació en el nou pla fins 2020

El pla estratègic 2015-2020 de la firma vallesana preveu superar els 15 milions d'euros. La productora de bandes transportadores ha implantat els dos torns de feina i ha incrementat els llocs de treball

Pròximament es constituirà una filial en un país del continent americà

Chiorino Ibérica, una filial de la matriu italiana que subministra bandes transportadores i corretges de transmissió, ha aprovat un nou pla estratègic fins a l'any 2020 en què preveu doblar la facturació, incrementar els llocs de treball i obrir una filial en un país del centre o sud americà. L'empresa, amb seu per a l'Estat espanyol a Rubí, també ha doblat la facturació des del 2010 fins ara amb creixements entorn del 60% en plena crisi.

Cales Bartomeus, que ha estat nomenat recentment conseller delegat i membre del consell d'administració juntament amb la família Chiorino, pilotarà aquest creixement per als pròxims anys. Una de les primeres decisions adoptades fa poques setmanes ha estat la posada en marxa d'un nou torn laboral passant de les 8 a les 16 hores diàries de producció. “Ha costat de negociar-ho amb el comitè de treballadors però al final ells han entès que la decisió ha estat bona per a tothom”, explica Carles Bartomeus, que abans del nou càrrec ja era el director general de l'empresa vallesana.

Amb el doble de capacitat productiva, la firma preveu facturar entre 11 i 12 milions d'euros a la planta catalana en uns cinc anys i entre 2,5 i 3 milions a Portugal, que també és responsabilitat de la filial ibèrica. Pel que fa als llocs de treball, Chiorino tenia 38 professionals el 2010 i ara ja en té 44 a l'Estat espanyol i 14 més a Portugal. Per dur a terme el pla de creixement tot just fa uns dies que ja s'han aprovat “unes inversions de 250.000 euros en maquinària i en la millora de processos productius més ràpids, eficients i mediambientals”, assegura el conseller delegat.

Des de fa dos anys l'empresa ha posat en marxa un departament d'exportacions. L'objectiu era sondejar els mercats d'Amèrica Central i del Sud i també l'africà. “Ara estem treballant per consolidar aquests mercats i ja treballem en obrir una filial en algun indret del continent americà”, diu Bartomeus, que també hi afegeix que Senegal, Tunísia i Algèria són mercats que van molt bé.

El grup Chiorino, fundat l'any 1906 a Biella (Itàlia) factura 95 milions d'euros i aglutina un miler de treballadors repartits en 21 filials d'arreu del món. La filial espanyola subministra bandes transportadores i corretges de transmissió per a diferents sectors industrials, sobretot l'alimentari, però també per a aeroports, parcs logístics, sector de l'automòbil o de les arts gràfiques. Des de la seu de Rubí es controla la filial de Madrid, oberta el 2012, i també la de Portugal, que s'ha inaugurat recentment. Així com les plantes de Vitòria i València, que ja fa més temps que es van posar en funcionament.

La seu de Chiorino Ibérica es va construir fa cinc anys i va tenir un cost de 4,5 milions d'euros. A l'hora de construir les noves instal·lacions “es va preveure tenir en compte el creixement de la producció”, diu Carles Bartomeus, que afegeix que també es va voler “jugar amb el vidre per guanyar llum natural”.

Recentment s'ha creat el departament d'enginyeria per donar solucions tècniques als clients. De fet la producció de materials es produeix a Itàlia però aquí es munta, s'adapta a les característiques del client i es comercialitza. De totes maneres, a partir de l'any vinent la planta de Rubí tindrà l'exclusiva per comercialitzar dos productes nous fabricats fora de la matriu. Es tracta d'unes bandes modulars de plàstic i corretges dentades de poliuretà. L'any vinent l'empresa invertirà en un nou sistema informàtic, més potent, interconnectat amb la seu de Piemont, a Itàlia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Chiorino Ibérica preveu doblar la facturació en el nou pla fins 2020

Publicat a