Empreses

Recam Làser preveu invertir 5,5 milions per créixer el 2015

La firma de planxisteria industrial potencia el disseny i la producció de producte propi

Després d'haver mostrat una forta solidesa durant la crisi, la companyia de planxisteria industrial Recam Làser comença el 2015 amb ambició, i preveu inversions d'uns 4,5 milions d'euros en ampliació d'espai fabril i adquisició de maquinària i l'obertura d'una filial a Bòsnia.

Pere Barrios, fundador i gerent de l'empresa, augura pel 2015 un creixement d'entre el 20% i el 25%, després d'haver tancat el 2014 amb una progressió del 18%. Barrios també remarca que l'empresa ha anat ampliant la plantilla durant aquests anys de crisi, i durant l'últim any es van incorporar a l'empresa quinze persones.

Entre les raons que expliquen la solidesa de l'empresa de Caldes de Montbui (Vallès Occidental), Barrios fa esment de la solvència -“sempre ens hem autofinançat”- i de la reorientació comercial que ha anat prenent forma en els darrers anys: “hem passat de ser una empresa dedicada fonamentalment al tall de làser, i ara ja hi afegim manipulació, soldadura i acabats, fins a acabar construint tot el moble metàl·lic.” Hi afegeix: “Ara molts clients ens demanen un servei integral.” En assumir més responsabilitats, Recam Laser ha arribat a “transformar les idees en productes acabats”, cosa que vol dir que productes que entren al mercat amb la marca del client, com el carenat d'una moto, una màquina expenedora de tabac o de preservatius, són veritables productes propis de la firma de planxisteria industrial. Aquesta capacitació de l'empresa per assumir tot el cicle de productes industrials ha determinat que hagi reforçat el seu vessant d'enginyeria, i no debades aquesta àrea hagi passat de dues a sis persones darrerament.

Sectors preferents.

Darrerament, Recam Laser ha vist com creixia la cartera de clients de sectors com l'automoció, la maquinària de venda automàtica, el ferroviari i les energies renovables. Barrios posa l'accent en les bones oportunitats de negoci que pot oferir especialment el sector ferroviari, ja que a l'Estat “ara mateix s'estan fent trens per a tot el món”. Aquesta capacitat de poder ser present en diversos àmbits d'activitat, que fa bo un dels lemes de l'empresa -“si és fabricable, a Recam ho podem fer”- li dóna una cert avantatge competitiu sobre els seus competidors, pimes d'unes dimensions semblants.

Però també ha estat important la diversificació geogràfica de l'empresa, tant en el mercat interior com en l'exterior. A les filials catalanes -Recam Bages, a Castellbell i el Vilar; Valls Làser, de Valls, i ACD, de Cassà de la Selva- cal afegir-hi Numan, a Sòria, i, sobretot, Faesa, d'Espiel (Córdova), una filial que ocupa 130 del 300 treballadors del grup i factura dotze milions d'euros dins del mercat espanyol. Pel que fa als mercats globals, Recam Làser té operatives actualment Recam Làser Internacional, a Mèxic; Tectool, a Argentina; Tecmetal, a Xile; Nova Laser, a Perú, i Recamlaser Natal, a Brasil. Com diu Barrios, “el 2015 tenim perspectives de fer noves inversions a Rússia, els EUA i Brasil.”

Clients qualificats

Amb els anys, el tall de làser de la companyia de Caldes de Montbui ha estat sol·licitat per clients molt qualificats, dins d'una cartera en què n'hi ha uns 7.000. La seva empremta es veu en els processos industrials dels laboratoris Grifols, Figueras, Siemens, Seat, HP, Hitachi, KTM i Aena, per esmentar-ne uns quants. L'oficina tècnica de l'empresa ha estat capaç en un any de programar 28.281 per fabricar i processar 2.264 tones de matèria primera. De mitjana, l'empresa que dirigeix Pere Barrios serveix 52 comandes diàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Recam Làser preveu invertir 5,5 milions per créixer el 2015

Publicat a