Empreses

Pinter obre una nova línia per pintar maquinària industrial

La firma de pintat industrial inverteix 100.000 euros per poder pintar grans estructures, com envasadors, rentadores industrials o màquines del tèxtil.Potencia la presència al sud de França

Carlos Rodríguez
percep que l'economia ofereix signes de recuperació

€Per remuntar, no hi ha res millor que capacitar-se per abastar nous mercats, com ha fet Pinter, la companyia de pintat industrial, que amb, una inversió de 100.000 euros, ampliarà les seves línies de pintat per atendre la demanda de fabricants de maquinària industrial (envasadores, estructures metàl·liques, rentadores industrials, maquinària del tèxtil, restauració de màquines i altres).

Com diu el gerent de l'empresa, Carlos Rodríguez, “amb aquesta inversió ja podrem pintar tota mena de coses, les petites i les grans sèries: des d'un tap de cosmètica fins a estructures de 7,5x3,5x2,5 metres, que es podran tractar al forn”. Aquest redimensionament de l'empresa també es traduirà en la creació de quatre nous llocs de treball i l'ampliació dels torns de feina, i es marca com a objectiu “fer créixer les comandes un 20%, amb la qual cosa podrien arribar, segons les previsions, a uns set milions d'euros”. Carlos González, que va ser president d'un club de futbol, La Romànica de Barberà del Vallès, ha volgut que la seva empresa, per remuntar la crisi, jugués clarament a l'atac: “Hem anat assumint nous mercats, de grans estructures, per compensar la reducció del negoci que va motivar la crisi, que ens va fer caure la facturació un 50%.” L'univers que abasta Pinter és prou ampli, i a les seves línies de pintat hi podem trobar de tot: reixes, portes, llums, mòduls, taps, persianes, carenats, frontisses, manillars, cadires, llantes, etc., de materials com cristall, fusta, metall, plàstic, metacrilat o alumini. L'any passat, per les línies de pintat van passar fins a vuit milions de peces.

Deixar petja arreu.

La seva petja la trobem als sectors d'automoció, construcció, ferroviari, elèctric, hospitalari, hostaleria, il·luminació i electrodomèstics, entre altres. A la cartera de clients hi ha noms com Honda, Gas Gas, Mercedes Benz, Seat, Alstom, Telefónica, Aena, Ferrovial, ABB, Circutor o Brose, entre altres de renom. A més a més, ha participat en projectes tan destacats com el Gran Teatre del Liceu, on va pintar les butaques. L'empresa pot arribar a tenir més de 350 clients al mes i una cartera de 1.430.

Així mateix, l'empresa, dins dels límits que imposa el sector en què opera, s'obre al mercat exterior, fonamentalment al sud de França: “Hi ha grans clients nostres, com Moulinex, que estan radicats al sud de França, i molts altres de les comarques gironines fan també tasques de planxisteria a França, i ens encarreguen la fase del pintat a nosaltres.” Pinter, que també treballa per a algun industrial alemany, pot vantar-se d'oferir preus un 30% més barats del que s'ofereix a la UE, sense renunciar a uns nivells exigents de qualitat.

La polivalència que ben conscientment l'empresa ha anat fent créixer amb els anys l'ha dut, com afirma Carlos Rodríguez, “a haver de competir per servei i qualitat, la nostra feina ha de ser immillorable”.

El cert és que la resistència que Pinter ha demostrat davant les envestides de la crisi l'ha deixada en una posició de solidesa: “Han caigut moltes empreses del nostre sector, i això ens ha col·locat com a líders, però hem de patir els preus rebentats de petits pintors.”

Des de Pinter, que darrerament ha assumit el pintat d'indústries que havien deslocalitzat i que ara prefereixen confiar en la seva qualitat, es percep que ja és més palpable la recuperació, com diu Rodríguez: “Comença a haver-hi més moviment a la construcció, i es nota molta més activitat a l'automoció, tant a curt com a llarg termini. També caldria fer esment de l'hostaleria, molta gent està muntant bars.”

De 980 a 7.500 metres quadrats

La història de Pinter és la d'una constant progressió. En plena crisi postolímpica, Carlos Rodríguez es va incorporar a una empresa, Derivados de la Pintura, que estava a punt de caure. Amb la nova identitat de Pintados y Derivados, i després d'aconseguir tot el capital de la societat, Carlos Rodríguez ha dut l'empresa a un creixement imparable al llarg de tots aquests anys: va començar amb nou treballadors que treballaven en 980 metres quadrats, i en el pic d'activitat i ara són vuitanta els que treballen en una superfície fabril de 7.500 metres quadrats. L'empresa pot vantar-se d'haver pintat, ja sigui en pintura en pols o líquida, més de 17 milions de peces en els anys de més activitat. Entre els seus serveis més destacables hi ha la cambra de boira salina, el sistema de nanoceràmica o de granallatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.