Empreses

Tecnologia que alimenta les refineries

Pirobloc signa el projecte més gran amb la venda de dues calderes a un complex petrolier turc

És el projecte global de primer nivell més gran per a la nostra companyia

L'empresa Pirobloc de Barberà del Vallès, una de les més grans en fabricació de calderes d'oli tèrmic per a ús industrial, ha iniciat la darrera fase per al subministrament de dues calderes amb una potència global de 6.500 kW per a Tüpras, situada a Batman, la principal petroliera turca. Es tracta del projecte més important fet mai fins ara per l'empresa vallesana. El pressupost s'eleva a 1,5 milions de dòlars i les negociacions s'han portat a terme amb l'enginyeria del país asiàtic Tekfen.

“Es tracta del projecte global de primer nivell més gran, que inclou la fabricació de les calderes i d'altres equips perifèrics”, afirma Armand Vargas, gerent de Pirobloc.

La firma catalana ja havia tingut relació amb alguns projectes situats a Turquia però “mai de les característiques industrials d'aquesta magnitud”.

Les calderes d'oli tèrmic serveixen per al manteniment de tancs d'hidrocarburs i eviten que se solidifiquin i es puguin tractar de manera convenient.

Amb una plantilla integrada per 30 persones, entre les quals figuren enginyers, investigadors, tècnics i personal altament qualificat, fabrica tota mena de calderes de fluid tèrmic per a ús industrial i s'adapta a les necessitats i demandes dels clients. Aquesta flexibilitat professional permet fabricar calderes que poden generar des de 100.000 quilocalories fins a 10 milions de quilocalories.

La companyia vallesana, amb una facturació de 5 milions d'euros, va registrar un creixement entorn del 40% el darrer exercici comptable. Un dels factors que incideixen en l'important augment progressiu d'aquesta indústria els darrers anys és, bàsicament, l'augment de les activitats als mercats internacionals

.

Creixement rècord.

En aquest sentit, durant el passat exercici, Pirobloc va registrar un augment del 70% en la seva activitat gràcies, precisament, a aquests mercats. Fundada l'any 1977, Pirobloc exporta a més de 70 països, i destaquen França, Suècia, Itàlia, Gran Bretanya, Cuba, Bèlgica, Singapur, Xina, Brasil o Emirats Àrabs, entre altres.

L'empresa disposa d'una cartera de més d'un miler de clients, entre els quals hi ha les principals empreses de l'Estat espanyol de sectors com el petroquímic, químic, tèxtil, alimentació, cosmètica, plàstic o cautxú, entre altres: Cepsa, Airbus, Siemens, Exxon, Agip o Técnicas Reunidas. La línia de producte de Pirobloc inclou la fabricació d'intercanviadors de calor, calderes de recuperació de gasos i de vapor elèctriques.

Una altra de les facetes que destaquen de l'empresa, a part de fabricar, és la línia d'enginyeria tècnica, que inclou també el procés d'instal·lació, posada en marxa i manteniment.

Pirobloc aposta per la internacionalització per poder créixer en un mercat global com ho fan moltes altres empreses del teixit empresarial català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.